Hem / Nyheter & Event / Ung Företagsamhet Sverige / Dags att starta ditt UF-företag

Dags att starta ditt UF-företag

Nu har ni en idé, ni vet vem som gör vad i företaget och ni har en rådgivare. Bra, då är det dags att sätta igång och jobba.

Ni kommer att behöva sätta upp mål att arbeta efter , och kanske behöver ni en prototyp eller färdig vara eller tjänst att visa upp på en mässa? Då behöver ni produktutveckla: göra användarstudier, skissa och designa och testa med hjälp av marknadsundersökningar.

I det här skedet måste ni också göra en affärsplan som ska beskriva er affärsidé, vilken affärsmodell ni arbetar efter, vilka era konkurrenter är, hur ni ska prissätta er vara eller tjänst och hur er budget ser ut.

Men innan ni börjar med allt det, är det bra om ni gör vår digitala utbildning Smart Företagande, avsnitt 1 ”Starta smart”. Du hittar utbildningen i inloggat läge här på sajten.

En annan smart digital utbildning är Välkommen till företagsamheten. Där kan du lära dig allt om Sveriges företagshistoria, ekonomiska begrepp och hållbart företagande. Utbildningen är uppbyggd med filmer och frågor. En återkommande person i filmerna är Hanna Jörnhammar som drev UF-företag i gymnasiet och nu säljer linneprodukter genom det egna företaget Lin Living.

Utbildningen hittar du när du loggat in här på ungforetagsamhet.se.

Köp boken "Mitt UF-företag. Entreprenörskap på riktigt"
Starta ditt UF-företag nu

    FLER NYHETER

    Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.