Hem / Nyheter & Event / Ung Företagsamhet Sverige / De möttes genom UF alumni

De möttes genom UF alumni

Genom UF alumni har nyblivna alumner som befinner sig i början av sin karriär- eller bolagsresa matchats ihop med äldre alumner som kommit lite längre längst resans gång.

David Fant, Just Football

David har drivit UF-företag i både under andra och tredje året på gymnasiet. Efter studenten var det en självklarhet att starta bolag och tillsammans med sitt team, startade de Just Football. Företagets mål är att få folk att spela mer fotboll fysiskt med fler olika människor genom en app. Totalt är det ungefär 40 000 som app-användare. I Stockholm spelas det 1000 timmar fotboll om dagen genom appen.

Vad tycker du om mentorskapskanalen?

-Det är otroligt viktigt att använda djupet i alumninätverket. Jag tycker det är riktigt kul att hjälpa nya medlemmar att snabbare röra sig framåt.

Vilka möjligheter har UF alumni gett dig hittills sedan du avslutade UF-året?

-Nätverket har för mig varit en mötesplats för att hålla kontakt med folk som kan hjälpa mig framåt.

Vad känner du igen dig i med Tommie?

-Vi är båda hungriga, drivna och tekniska individer. Sedan har vi pratat mycket om balansen mellan att vara teknisk co-founder och att samtidigt leda team vilket är något man får lära sig över tid. Vi är båda duktiga på att vilja göra allt. Och det som är positivt med Tommie är att han redan nu tänker på hur han kan effektivisera och optimera dagarna.

Tommie Lagerroos, Tommie Lagerroos AB, Glasspojkarna & alltiallo

Tommie driver idag flera företag inom webbutveckling, uthyrning av nöjesutrustning som popcorn- sockervadds- och mjukglassmaskiner och en app där du kan ta hjälp av ungdomar i behov av arbete för att göra dina inköp från fysiska butiker. Det sistnämnda bolaget heter alltiallo AB och startade som ett UF-företag ifjol.

Vad tycker du om mentorskapskanalen?

-Inför mentorskapskanalen hade jag tankar om att kunna få många bra tips på hur man kan strukturera ett omfattande arbete som att bygga en app, där har David lyckats ge mig många bra tips om tidsdisposition, verktyg och tillvägagångssätt för att snabbt kunna göra något riktigt coolt och användbart för många.

Vilka möjligheter har UF alumni gett dig hittills sedan du avslutade UF-året?

-Framförallt mentorsskapskanalen har varit väldigt givande. David är en sann inspiration och det är kul att få bolla såväl personliga som företagsmässiga frågor med någon som har lyckats med sin app. Dessutom har jag fått gratis ekonomiprogrom tack vare UF alumnis erbjudanden.

Vad med David ser du upp till?

-David har flera karaktärsdrag som jag gärna vill ta med mig, exempelvis ger han intryck av ett strukturerat arbetssätt, vilket visat sig vara lyckat med fotbollsappen. Från vårt möte tar jag med mig många bra reflektioner om hur man kan bygga en bra arbetsmodell internt, men framförallt många öppna frågor som kan vara bra att ställa sig då och då.

FLER NYHETER

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.