Hem / Nyheter & Event / Ung Företagsamhet Sverige / Digitalt byggande i skolan skapar innovation

Digitalt byggande i skolan skapar innovation

Datorspel i skolan? Ett sätt att föra samman kärnämnen, entreprenörskap och egenskaper som samarbete, problemlösning och kommunikation.

I Sundsvall ligger Hellbergsskolan, där eleverna arbetar ämnesövergripande med Minecraft efter att ha jobbat med läromedlet ”Vårt samhälle”. De bygger konstgallerier, smyckesaffärerna och nödvändiga byggnader för ett samhälle – sjukhus, matbutik och en polisstation. Även vägarbeten ingår, för hur ska medborgarna kunna transportera sig utan dem?

Skolan har valt att inkludera entreprenörskapslektionen med Minecraft i svenska, samhällskunskap, bild och matematik som ett sätt att både utveckla elevernas kunskaper och förmågor, och att följa läroplanen. Helbergsskolan är en av de första skolorna i Sverige att driva Minecraft-projektet, och som ett avslut kommer de att tävla i ett skolhackathon om ett par veckor. Där kommer de att möta andra skolor i Västernorrland som deltar i samma projekt och som sker genom att klasserna får lösa ett problem under en begränsad tid. Heja Helbergsskolan! 

FLER NYHETER

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.