Hem / Nyheter & Event / Ung Företagsamhet Sverige / En halv miljon UF-alumner gav Sara Wimmercranz rysningar: "UF är en maktfaktor"
sara wimmercranz ung företagsamhet draknästet

En halv miljon UF-alumner gav Sara Wimmercranz rysningar: "UF är en maktfaktor"

Entreprenörsprofilen Sara Wimmercranz gav råd och inspiration på UF alumnis driv vidare-seminarium. Och bjöds själv en överraskning kring Ung Företagsamhets genomslag.

Entreprenörsprofilen, tillika Draknästet-profilen, Sara Wimmercranz var det stora dragplåstret när UF alumni, tillsammans med Nyföretagarcentrum, bjöd in till ett driv vidare-seminarium för de som funderar på att starta företag eller redan har gjort det.

Under cirka en halvtimme bjöd hon både på storys och tips baserat på hennes eget yrkesliv, framtidsspaningar kring entreprenörskapets betydelse och frågestund där många tog chansen att få råd. Hon bjöds själv på en överraskning när hon fick höra att Ung Företagsamhet har utbildat över 500 000 UF-alumner sedan starten. ”UF är en maktfaktor”, sa hon från scenen.

"UF är en maktfaktor"
När Sara Wimmercranz summerade seminariet var hon nöjd och återvände till genomslaget.
– Det var fantastiskt. Det var extremt bra frågor och ett härligt engagemang som alltid i de här sammanhangen. Det märks att de vill förstå saker djupare. Det är kul, säger hon. 
– Entreprenörskap och företagande är viktigt för hela Sverige. Det känner jag dagligen när jag träffar entreprenörer. Att ni (UF) då har utbildat över 500 000 potentiella företagare… jag ryser. Och det är bara början. Hur ser det ut om tio år?

På scen medverkade även UF-alumnerna, tillika företagarna, Mattias Djurstedt och Ida Norström samt flera av Ung Företagsamhets partners. 

UF-alumnerna Alex Mansourian och Nadja Olsson var nöjda med seminariet.

UF-alumnen Alex Mansourian var en av besökarna som passade på att fråga Sara om råd, kring en idé som han har men som kändes ”för stor”. Han var nöjd med både eventet och rådet han fick.
 Den rädsla jag hade försvann. När stora förebilder som Sara poängterar att det inte finns för stora idéer så känns det möjligt. Jag har nog kommit över spärren att det inte går. Sedan har jag lärt mig att det finns organisationer som kan hjälpa en om man inte har kontakter, säger han.
Även UF-alumnen Nadja Olsson, som driver en mediabyrå, var nöjd med seminariet.
– Det var kul att få se Sara, men även att höra Mattias och Ida som har helt olika historier, säger hon.

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.