Hem / Nyheter & Event / Ung Företagsamhet Sverige / Ett fulladdat projekt

Ett fulladdat projekt

Årskurs två i Moröskolan i Skellefteå har drivit ett spännande arbete under våren, trots rådande omständigheter. Med läromedlet Vårt samhälle har eleverna fått fundera kring samhället och i synnerhet batterifabriken Northvolts etablering.

Under våren har eleverna jobbat med tankar kring samhället, hur det fungerar och hur det förändras med Northvolts etablering som ett exempel. De har bland annat intervjuat föräldrar, representanter från batterifabriken och kommunpolitiker samt konstruerat sina egna batterifabriker som blivit presenterade för andra årskurser.

I projektet gång har eleverna utvecklat sina entreprenöriella förmågor, sitt självförtroende, samarbete, mod, ansvar och initiativ inom flera områden. Olika lärandemetoder användes - som intervjuer, faktainsamling och en fysisk konstruktion. Annika Andersson, grundskollärare och projektansvarig, säger att:

”Vi har under projektarbetets gång upplevt stort engagemang och hög aktivitetsnivå hos eleverna. En mottagare för elevernas arbete är mycket viktigt och skapar just engagemang och intresse hos eleverna, arbetet blir ”på riktigt”.

FLER NYHETER

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.