Hem / Nyheter & Event / Ung Företagsamhet Sverige / Familjeliv + it-konsultjobb – inga problem på Avanade

Familjeliv + it-konsultjobb – inga problem på Avanade

Beate Sundin Trollvik från Norge har arbetat fem år på techföretaget Avanade men har varit föräldraledig två av dessa. Under graviditeten med andra barnet drev hon ett it-projekt under, lämpligt nog, nio månader på Avanade

 - Avanade är mycket flexibelt och öppet för föräldraledighet om man planerar i tid och meddelar när man kommer tillbaka. Man får vara med själv och tycka till. Det är viktigt för mig med flexibilitet, att kunna jobba hemifrån och styra över mitt eget resande. Eftersom jag har inflytande över min egen situation behöver jag inte gå ner i arbetstid, säger Beate.

Beate Sundin Trollvik är projektledare för så kallade offshore och onshore-team. Offshore betyder att teamdeltagarna sitter i andra länder vilket innebär en hel del Skypeintervjuer och till viss del resor. Onshore innebär att teamet sitter i Sverige.

Avanade finns även i Norge och det var där Beate började på ett internship en sommar under sina studier vid NTNU, Norges Tekniska och Naturvetenskapliga Universtitet, i Trondheim. Hon har en civilingenjörsexamen inom kommunikationsteknologi. - Studierna krävde arbetslivserfarenhet för att få en master och då var internship perfekt. Det är ett bra sätt att få inblick i företaget. Jag fick genomgå en lång arbetsintervju som sedan ledde till jobb på Avanade i Norge, säger Beate.

Beate ville dock helst till Sverige eftersom pojkvännen skulle flytta dit, och efter ett år fanns en öppning i Stockholm. Nu, fem år och två barn senare, känner Beate att vardagspusslet och ett ansvarsfullt arbete på Avanade går bra ihop.

- Barnen gör att jag blir mer effektiv och jag kan prioritera min tid bättre, vilket blir bra både för familjen och jobbet i slutändan. Barnen har gett mig nya perspektiv på livet och minskar faktiskt stressen på jobbet, säger Beate.

Den senaste tiden har Beate kommit fram till att hon inte får vara rädd för att gripa chanser när de ges. Hennes råd till unga människor i karriären är: - Det är bra att ha en plan men ändå våga gå ifrån den ibland! Den kan hindra dig från att ta chanser i stunden.

FLER NYHETER

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.