Hem / Nyheter & Event / Ung Företagsamhet Sverige / Färdiga övningar och spelbaserat lärande

Färdiga övningar och spelbaserat lärande

Sista tiden inför sommaren har Ung Företagsamhet mängder av fristående övningar för grundskolan, som på ett roligt sätt tränar entreprenöriella förmågor. Samt det digitala samhället, ett webbspel där elever får pröva på att driva företag som glasskiosker.

För att få tillgång till alla fristående övningar och det digitala samhället behöver du vara registrerad grundskoleanvändare. Det är helt kostnadsfritt och görs här.

Nu när skolavslutningen närmar sig vill vi tipsa alla grundskolelärare om våra fristående övningar, som du hittar här när du loggar in. Där finns färdiga lektionsupplägg och övningar på mellan 15 och 30 minuter som tränar entreprenörskap. Några exempel är Korsa floden, en samarbetsövning, eller Slumpord där nya produkter och affärsidéer kommer från vardagsobjekt.

I det digitala samhället får elever testa att vara företagare genom att bygga upp en glasskiosk och en reklambyrå. Eleverna behöver bestämma i vilken ordning investeringar ska ske, och hur omständigheter påverkar - som att solsken ger ökad glassförsäljning. Spelet är webbaserat och fungerar i alla webbläsare, såväl som paddor.   

FLER NYHETER

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.