Hem / Nyheter & Event / Ung Företagsamhet Sverige / Förstapris till ett e-handelsparadis

Förstapris till ett e-handelsparadis

Olle Tham, från Lundellska skolan i Uppsala registrerade sig först av alla i år! Han och Tage Edlund, Connor Butler och David Gezelius kommer driva Torg UF under 2020/2021. Tanken är att skapa en ”digital marknadsplats där UF-företag samt små, hållbara och lokala företag kan sälja sina produkter.

UF-företaget har från dag ett en utformad affärsidé: att använda sig av en färdig webbplatsmall för att organisera en e-handel som ”främjar hållbar produktion och konsumtion”. Till en början ska de vända sig till hållbara och lokala producenter, som till exempel någon med en hönsgård på tomten, och erbjuda sig att sälja varorna digitalt. När årets UF-företag sedan drar igång vill de skapa en digital marknad för alla Sveriges företag tillsammans med befintliga producenter.

Målet är att skapa ett stort varumärke och att omsätta stora siffror, och att prova på att faktiskt driva företag. Olle Tham säger själv att de ser fram emot att pröva näringslivets sätt att tjäna pengar, det vill säga baserat på hur väl du löser ett problem och inte tiden som läggs ner.

Lycka till Torg UF!

FLER NYHETER

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.