Hem / Nyheter & Event / Ung Företagsamhet Sverige / Här är vinnarna i årets webbtävlingar

Här är vinnarna i årets webbtävlingar

​​​​​​​Från tio finalister till en prispall med två vinnare. Nu har tävlingsvärden Visma Spcs jury utsett topp-placeringarna i Ung Företagsamhets webbtävlingar.

Efter stort intresse med många bidrag till Ung Företagsamhets första nationella tävlingar för året, ”Årets webbshop” och ”Årets webbsajt” valde tävlingsvärden Visma Spcs tidigare ut fem finalister i respektive kategori. Nu har deras jury utsett såväl segrare som andra- och tredjepristagare.

”Årets webbsajt” blev Svinngott UF från Fyrbodal som bland annat imponerade på juryn med en stilren och tilltalande design för sina egentillverkade livsmedelsprodukter av matsvinn. Ett glatt gäng blev uppringda av Visma med nyheten om segern.

– Vi är överlyckliga och väldigt tacksamma. Känns så kul att vinna, hälsar UF-företaget bestående av Thea Johansson, Evelina Wester och Matilda Andersson.

”Årets webbshop” togs hem av By Julia UF från Blekinge. UF-företaget drivs av Julia Nilsson Rapping som gör trycksaker med egna konstverk. En välarbetad, inbjudande och högklassig design bidrog till utnämningen enligt juryn.

– Wow! Det här känns jättemäktigt och jätteroligt. Jag har lagt ner väldigt mycket tid på min hemsida då jag tycker det är så himla kul och kreativt att designa och skapa. Ibland har jag suttit lite för länge på kvällarna och jobbat men eftersom jag tycker det är så kul så har det inte känts jobbigt, säger Julia Nilsson Rapping.

”Stort intresse”

Vinnarna i respektive kategori får 3 000 kr och en timmes coaching av Vismas Spcs SEO-expert Björn Hartig som förstapris. Tvåorna och treorna får 2 000 kronor, respektive 1 000 kronor vardera. Intresset för årets tävlingar var stort där totalt 128 UF-företag ville vara med och tävla.

– Det är väldigt roligt att intresset är så stort. Bidragen har generellt hållit en hög nivå gällande design, försäljning och SEO. Det känns som att UF-företagen verkligen har förstått vikten av att erbjuda försäljning via nätet i dessa tider, säger Johan Lange, Account Manager Education på Visma Spcs, om årets tävlingar.

Årets webbsajt

1: Svinngott UF, Fyrbodal 

2: Travel Guide UF, Uppsala 

3: Genuine Health UF, Västmanland 

Motivering från Visma Spcs: ”Vinnaren av Årets UF-webbsajt imponerar med en stilren och tilltalande design. Hemsidan innehåller tydlig information och bra beskrivning av produkterna. Med en röd tråd genom hela hemsidan blir UF-företaget en självklar vinnare i tävlingen Årets Webbsajt 2022. Stort grattis till Svinngott UF”

Årets webbshop

1: By Julia UF, Blekinge 

2: Ekoholken UF, Stockholm

3: Golfbolaget UF, Västernorrland

Motivering från Visma Spcs: Årets Webbshop uppfyller alla kriterier vad landets bästa UF-webbshop ska innehålla. Webbshopen är välarbetad och inbjudande tack vare den högklassiga designen. Webbshopen innehåller klockrena produktbeskrivningar och tilltalande färger. Helhetsupplevelsen för kunden blir att företaget inte bara säljer en produkt, utan också en känsla. Vinnaren av Årets UF-webbshop är By Julia UF.”

FLER NYHETER

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.