Hem / Nyheter & Event / Ung Företagsamhet Sverige / Här samlades 165 alumner från hela Europa för att inspireras
ja alumni europe gather

Här samlades 165 alumner från hela Europa för att inspireras

165 alumner från 30 länder och ett fullspäckat schema på temat ”ett stort nätverk”. JA Europas alumnikonferens i Vilnius, Litauen, bjöd på mycket. – Man lär sig mycket på en sån här konferens och lär känna folk som man annars inte hade gjort, säger Love Dager, en deltagarna.

Tankeväckande föreläsningar, inspirerande workshops, mängder av tid att nätverka och mycket mer. Det var fem intensiva dagar när JA alumni Europe anordnade sin stora alumnikonferens för att hylla entreprenörskap. Konferensen hade temat ”ett stort nätverk” med målet att bland annat föra deltagarna närmare varandra över landsgränserna.

En av de 165 deltagarna var rutinerade UF-alumnen Love Dager, 27 år från Stockholm. Han har tidigare varit med och startat Ung Företagsamhet Stockholms styrgrupp för UF alumni och även varit vice president i JA alumni Europe.

- Jag tycker konferensen har varit jättebra, jag har varit på många konferenser vid det här laget. Det jag tycker är bra är att det är som en europeisk på UF alumni weekend. Det är härliga, drivna, entreprenöriella personer men med en europeisk ”take”. Man lär sig mycket på en sån här konferens och lär känna folk som man annars inte hade gjort. Det är många ambitiösa och likasinnade personer här. Det är supergivande, säger han.

Han får medhåll från alumnerna Barbara från Tjeckien och Lasse från Tyskland.

- Konferensen är jättebra organiserad, Det finns så många olika ämnen i fokus så man kan hitta mycket som passar sig själv. Det är inspirerande att träffa så många nya människor. Jag försöker träffa så många som möjligt som inte bor i Tyskland, säger Lasse.

Love, hur är det att vara internationellt engagerad i nätverket som du har varit?

- Jag brinner mycket för alumni och tycker det som händer på europanivå är intressant för det är så mycket större. Jag jobbade mycket med att överföra kunskap mellan länderna i hur man jobbar. Det var givande att få vara med att ordna såna här konferenser. Det är på ett sätt en hyllning till de i nätverket som steget, driver eget. har ambitiösa karriärer. Tycker det är viktigt att prata om entreprenörer men även intraprenörer så att få vara med och styra den frågan lite genom att vara med och arrangera såna här konferenser är en stor del av det.

 

Nätverka internationellt med Gather

Som UF-alumn får du även tillgång till den globala plattformen Gather där UF-alumner från hela världen delar erfarenheter, interagerar, anmäler sig till internationella evenemang och tar del av erbjudanden och annan spännande information. Gå in och anmäl dig här och börja nätverka du också!

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.