Hem / Nyheter & Event / Ung Företagsamhet Sverige / Högt tempo och glädje under SM i Ung Företagsamhet

Högt tempo och glädje under SM i Ung Företagsamhet

Cirka 230 UF-företag och grundskoleelever som visar upp sina kreativa idéer. Det är högt tempo på mässgolvet när SM i Ung Företagsamhet är i full gång.

SM i Ung Företagsamhet drog igång i Stockholmsmässan under måndagen, där Prins Daniel medverkande under invigningen och några av priserna delades ut. Vinnarna hittar ni här. Under tisdagen fortsätter SM med tävlingar och mässan som håller öppet för allmänheten mellan 9-15. Totalt finns cirka 230 UF-företag på plats med stor bredd i affärsidéer. Tempot är högt och glädjen över att vara på plats verkar stor hos många av UF-företagen.

alga uf

- Det är inte vad jag hade förväntat mig, det är häftigare. Det känns imponerande att få träffa så mycket folk i vår ålder som är så drivna, säger Janna Naser, som tillsammans med William Khzouz och Sally Ismael driver Alga UF som gör isolering av alger.

- Det känns magiskt. Vi fick även träffa prinsen igår, säger William.

vedpojkarna

Isak Westerlund, Erik Hetta och Axel Broddeskog på Vedpojkarna UF, som säljer ved, instämmer.

- Det känns skitkul att vara här. Vi njuter av varje sekund. Vi förstod inte vilken grej det här skulle vara innan vi kom hit, säger Axel.

- Vi är här för att visa upp oss inför vidareutveckling av företaget efter vi har slutat skolan. Vissa av oss kommer driva företaget vidare, säger Erik.

bedbug

Bed & Bug UF, som säljer insektshotell som byggsats för teambuildingsaktiviteter, ser också fram emot dagen.

- Det känns hur kul som helst. Att se alla andra som är här, och hur alla har ansträngt sig, säger Klara Ögärd.

 

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.