Hem / Nyheter & Event / Ung Företagsamhet Sverige / Idéer som gör det möjligt skapar företag på en dag

Idéer som gör det möjligt skapar företag på en dag

På Nättrabys kunskapscentrum i Karlskrona fick årskurs 9 bli företagare för en dag. I företagsgrupper presenterade de sina affärsidéer framför näringslivsrepresentanter– i Blekinge anas en ljus framtid för företagandet!

Totalt sett jobbade 120 elever under varsin heldag med projektet. Som grund lyssnade de på föreläsningar om målgrupper, konkurrenter, försäljning och presentationsteknik, och sedan blev de indelade i mindre grupper (företag). I grupperna arbetade de fram en affärsidé och affärsplan, med de globala målen som exempelvis hållbarhet i åtanke.

I slutet av dagen presenterade de sina företag för en grupp från det lokala näringslivet och fick feedback. Eleverna själva sade om dagen att det var roligt och spännande att få presentera sin idé för andra, och att göra någonting annorlunda än vanliga lektioner. Några av idéerna som presenterades var:

  1. Mobilskal med inbyggd flytväst till mobilen så att den inte skulle sjunka eller bli vattenskadad om den hamnade i vattnet.
  2. Mobilapp som registrerar skräp man plockar upp från marken och lämnar in till särskilda stationer och får poäng, som sedan kan växlas in till pengar eller presentkort i affärer i närområdet.
  3. Cykel som genererar el till handtag och sadel så att de värms upp när man cyklar. Det skulle även finnas USB-uttag så att de kan ladda sina mobiler under cykelturen

FLER NYHETER

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.