Hem / Nyheter & Event / Ung Företagsamhet Sverige / Inspirationspass om entreprenörskap
HKH Prins Daniel

Inspirationspass om entreprenörskap

Den 27 maj anordnade Prins Daniels Fellowship en digital inspirationsföreläsning för elever på temat entreprenörskap.

Under fö­reläsningen berättade Prins Daniel och entreprenörerna Jonas Tellander från Storytel, och Elsa Bernadotte från Karma om sina erfarenheter av att driva företag. Samtalet modererades av Linda Nyberg, journalist och programledare.

Grundarna till Storytel och Karma pratade om vad entreprenörskap är och hur de blev entreprenörer. Prins Daniel, Jonas och Elsa tipsade också om hur man hittar sin affärsidé och vad som kan vara viktigt att tänka på när man sätter ihop sitt team. Frågor som är relevanta för alla, men kanske särskilt för dig som ska driva UF-företag till hösten.

Oavsett om man pluggar på gymnasiet eller redan tagit studenten så kan man här få inspiration och konkreta verktyg för hur man kommer vidare med sin affärsidé.

Medverkande

Elsa Bernadotte, Grundare och operativ chef på Karma 
Elsa lämnade Handelshögskolan i Stockholm för att starta eget. Appen Karma säljer bra mat från matbutiker, restauranger, caféer och bagerier till halva priset, mat som annars riskeras att slängas. Karma minskar matsvinn och skapar värde för både människor och miljö. Mer om Karma

Jonas Tellander, Vd och grundare för Storytel 
Jonas har varit med om det mesta under sin entreprenörsre­sa. Storytel är en digital abonnemangstjänst som strömmar ljudböcker till din mobiltelefon. Du laddar hem en app till din telefon (iPhone och Android) och startar ett abonnemang. Storytels prenumerationer på ljudböcker har blivit en global succé, som har vuxit oavbrutet sedan 2008. Nu är företaget en av Sveriges största ljudbokstjänster med hundratusentals ljudböcker och e-böcker. Mer om Storytel

Seminariet gick av stapeln klockan 13.30-14.15 den 27 maj och kan fortsatt ses på prinsdanielsfellowship.se/entreprenorskap2020.

 

FLER NYHETER

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.