Hem / Nyheter & Event / Ung Företagsamhet Sverige / Medarbetare på Ung Företagsamhet och UF-alumn vann entreprenörspris
ung företagsamhet

Medarbetare på Ung Företagsamhet och UF-alumn vann entreprenörspris

My Bergström, medarbetare på Ung Företagsamhet Norrbotten tillika UF-alumn, och Lisa Hellmér vann Icas Entreprenörspris, Årets lokala hjälte.

För sjätte året har Ica delat ut sitt Entreprenörspris som syftar till att uppmärksamma entreprenörer i Sverige som bidrar till att göra skillnad i sitt lokala samhälle.  

Priset delas ut i två kategorier. I den första kategorin, Årets lokala hjälte, vann My Bergström, medarbetare på Ung Företagsamhet Norrbotten tillika UF-alumn, tillsammans med Lisa Hellmér.

Duon driver Pensionatet i Piteå, vilket är långt mer än just ett pensionat med exempelvis restaurang, butik, konferensvåning, bageri, coworking och en keramikverkstad skvallrar om.  

I motiveringen står det bland annat att de skapat en av Piteås viktigaste mötesplatser och ”visat vad lokalt företagande betyder i praktiken” samt ”i sann entreprenöriell anda har de fyllt villaområdet Malmgatan med liv och lyckats skapa en kreativ oas med flertalet verksamheter”.

- Vi är jätteglada, jättestolta, aningen chockade och väldigt tacksamma. Jag och Lisa brinner mycket för entreprenörskap och lokalt företagande. Våra hjärtan klappar ju för Norrbotten så det känns som ett kvitto på att det vi gör skapar värde och att vår plats ger människor energi. Det ger även oss energi att fortsätta vårt arbete, säger My Bergström om vinsten. 

Vinstsumman är 100 000 kr i respektive kategori. Den andra kategorin, Årets lokala hjälpte junior, vanns förra året av UF-alumnen Azad Ali och även i år var flera UF-alumner nominerade. Anna Kaiding, driver hotell Hotell & Restaurang Victoria i Skellefteå, Elise Lindow och Josephine Daly Tempelaar, och deras före detta UF-företag Rawstraw, samt Tilda Wissmar och hennes före detta UF-företag Gottlery. Där vann företaget Containing Greens.

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.