Hem / Nyheter & Event / Ung Företagsamhet Sverige / Mellanstadieelever utmanas att lösa riktiga företagsproblem – för en hållbar utveckling
ung företagsamhet globala målen entreprenörskap

Mellanstadieelever utmanas att lösa riktiga företagsproblem – för en hållbar utveckling

Ett sätt att låta elever testa att lösa riktiga problem - direkt hämtade från väletablerade aktörer inom näringslivet – för en hållbar utveckling. Nu lanserar Ung Företagsamhet nytt material för grundskolan.

Globala utmaningar heter Ung Företagsamhets nya material för grundskolan som vänder sig till elever i mellanstadiet.

Utbildningsmaterialet är framarbetat i samarbete med företag och utmaningarna som presenteras är verklighetsbaserade och bygger på riktiga utmaningar som företaget vill ha hjälp med att lösa. Bland de medverkande företagen finns bland andra Dreamhack, grundare av världens största LAN, Stora Enso och Löfbergs lila.

Utmaningarna lyfter de globala målen samt visar på hur viktigt innovation och entreprenörskap är i arbetet med dessa. Varje utmaning presenteras genom en film, sedan finns undervisningsmaterial för både lärare och elever. Sedan får eleverna autentiskt jobba med att försöka lösa utmaningen, från idé till verklighet.

Syftet med utmaningarna är att föra skola och arbetsliv närmare varandra, ge en ökad samverkan samt främja elevers entreprenörskap.

- Genom övningar som främjar kreativitet får eleverna praktiskt prova på att vara entreprenörer samt hjälpa ett företag att lösa en utmaning. Det skapar förutsättningar för eleverna att utveckla entreprenöriella förmågor som till exempel problemlösning, samarbete och kommunikation samt presentationsteknik, säger Therése Axelsson, nationell grundskoleansvarig på Ung Företagsamhet.

För att ta del av utmaningarna krävs det att du är registrerad lärare på ungföretagsamhet.se, något du blir kostnadsfritt här.

Registrera dig kostnadsfritt här

FLER NYHETER

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.