Hem / Nyheter & Event / Ung Företagsamhet Sverige / Missa inte vårt seminarium i Almedalen i morgon
Foto: Helen Simonsson

Missa inte vårt seminarium i Almedalen i morgon

I morgon måndag 4 juli befinner sig Ung Företagsamhet i Almedalen för att prata om företagsamhet, entreprenörskap och hur vi kan göra den svenska skolan ännu bättre. Du kan följa vårt seminarium på plats eller digitalt.

Från pandemi mot en ny krissituation. Sverige har utmaningar i hela samhället, men lösningen stavas skolan. Inte minst i arbetet med att stärka integrationen krävs att skolan bidrar till att stärka ungas livschanser. Fler modiga och kreativa elever gör Sverige starkare.

Välkommen till ett frukostmöte om dagens samhällsproblem och morgondagens lösningar. I en orolig omvärld blir det desto viktigare att Sverige rustas för att fler jobb skapas så att Sverige håller ihop. Det arbetet måste börja i skolan. Där finns en outnyttjad kraft för ett mer jämlikt och modigare Sverige: nämligen elever i grund-och gymnasieskolan. I och med ny flyktingvåg blir det än viktigare att skolan kan bidra i integrationsarbetet. För att göra det möjligt krävs att skolan tydligare öppnar upp för en större kreativitet och företagsamhet hos dagens unga – oavsett bakgrund.

Medverkande:

Cecilia Nykvist, VD, Ung Företagsamhet
Ida Drougge, Riksdagsledamot, Moderaterna
Tomas Kronståhl, Riksdagsledamot och ledamot i utbildningsutskottet, Socialdemokraterna
Marie Svensson, Vice ordförande, Svenskt Näringsliv
Jörgen Kennemar, Seniorekonom, Swedbank
Abdelkerim Moussa, UF-alumn, Ung Företagsamhet
Ann-Charlotte Gavelin Rydman, Ordförande, Lärarförbundet Skolledare
Olof Ehrs, Panelmoderator, Geelmuyden Kiese

Tid: 4 juli 08:30-10:00
Plats: Volters gränd 8, "Swedbankhuset"

Om du vill följa seminariet digitalt, kan du göra det här

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.