Hem / Nyheter & Event / Ung Företagsamhet Sverige / Möt våra nya styrelseledamöter

Möt våra nya styrelseledamöter

På föreningsstämman den 19 maj valdes tre nya ledamöter in i Ung Företagsamhets nationella styrelse. Läs mer om Amelie, Anna och Shanga som är våra nyaste styrelseledamöter.

Amelie von Zweigbergk
Amelie har varit statssekreterare åt fem ministrar, suttit i UNESCOs styrelse i Paris, varit projektledare för det orange pensionsbrevet, utrett gymnasieskolan och yrkesutbildningarna, borrat i EU:s demokratiska underskott och arbetat för en stor arbetsgivarorganisation. Dessa multipla erfarenheter ger Amelie god insyn i bland annat skolpolitiska frågor och ett sannerligen brett kontaktnät från olika branscher och sammanhang.

”Det är genom ökad kreativitet och lust som vi får våra unga att göra underverk!”

Anna Fredrixon
Anna jobbar som hr-chef på KRY sen drygt två år, också kallad People Operations, och sitter i den globala ledningsgruppen för KRY/LIVI. Dessförinnan var hon fyra år på nummertjänsten Truecaller i samma typ av roll. I grunden är Anna civilekonom från Lunds universitet och dessutom Anders Wall-stipendiat, ett nätverk genom vilket hon stött på Ung Företagsamhet. Med ett förflutet inom managementkonsultbranschen växlade Anna tidigt över till snabbväxande bolag inom olika typer av nya digitala tjänster. Genom att ha varit delaktig i byggandet av flera bolag från startups till etablerade företag har Anna god insyn i vad entreprenörskap är på riktigt och dessutom i den nya växande digitala tjänstesektorn.

”Mitt motto är fast growing companies needs fast growing employees, och alla måste vi ständigt lära om, i roller och i livet. Just därför tycker jag att Ung Företagsamhet är en otroligt viktig organisation, som utbildar ungdomar i att bli entreprenörer, och som ger dem verktyg, nätverk och arenor som hjälper dem att realisera sina drömmar, hantera motgångar som uppstår och vända krav och misslyckanden till stärkande erfarenheter”

Shanga Aziz
Shanga är en prisad UF-alumn från Östergötland som startade UF-företaget Locker Room Talk tillsammans med en kompanjon, sista året på gymnasiet 2017. Idag är han ordförande i den numera icke vinstdrivande organisationen med samma namn som skördar framgångar runt om i Sveriges idrottsföreningar genom att föreläsa för killar i åldrar 10 till 14 år om jämställdhet och schyssta attityder. På rekordkort tid har Shanga lyckats få verksamheten att etablera sig och spridas runt om i Sverige. Shanga har dessutom god erfarenhet av att skapa opinion och kan konsten att nyttja sociala medier så att de fungerar som bäst.

''Locker Room Talk:s själ andas Ung Företagsamhet. Utan möjligheten att få driva ett UF-företag hade vi aldrig startat det som idag är med och sätter grunden för nästa generations förebilder. Nu som alumn, några år senare med fler lärdomar & erfarenheter, ser jag fram emot att bidra till organisationen där allt en gång började och för att se till att ännu fler driver UF-företag på gymnasiet''. 

Nationella styrelsen

FLER NYHETER

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.