Hem / Nyheter & Event / Ung Företagsamhet Sverige / Nytt partnerskap ger unga ökad chans att snabbt lansera affärsidéer på nätet
ung företagsamhet

Nytt partnerskap ger unga ökad chans att snabbt lansera affärsidéer på nätet

Ett enkelt och snabbt sätt för UF-företagare att få tillgång till e-handel och testa sina affärsidéer. Quickbutik är ny nationell bronspartner till Ung Företagsamhet.

Ung Företagsamhet vill att fler barn och ungdomar ska få möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap inom ramen för sin skolgång, både i grundskolan och gymnasiet, samt stötta unga entreprenörer efter gymnasiet genom sitt nätverk UF alumni.

Genom UF-företagande på gymnasiet får elever testa att starta, driva och avveckla ett företag under ett läsår. Att Quickbutik ny kliver in som ny bronspartner för läsåret 2023/2024 ger bland annat UF-företag över hela landet kostnadsfri tillgång till deras e-handelsplattform med komplett webbutik, order- och betalsystem, support med mera.

- Vi är mycket glada över att Quickbutik har valt att bli ny nationell bronspartner till Ung Företagsamhet. Dagens unga är morgondagens medarbetare och entreprenörer så att de nu får ytterligare verktyg att utveckla sina förmågor och testa sina affärsidéer på riktigt, mot riktiga kunder, känns fantastiskt roligt. Vi ser fram emot att se resultatet, säger Tove Jarl, vd på Ung Företagsamhet.

I partnerskapet ingår även ett förmånligt pris på samma e-handelslösning med webbutik för medlemmar i UF alumni.

Quickbutik grundades 2015 och den snabbt växande e-handelsplattformen har idag över 5 000 butiksägare. Att gå in som nationell bronspartner till Ung Företagsamhet är något företagets grundare och vd Azddin Benberkan tycker är viktigt.

- Ungdomarna säger inte bara något om framtiden; de ÄR framtiden. Som entreprenör ser jag en otrolig potential i att ge dem rätt verktyg för att förverkliga sina visioner. Vår produkt är designad för att göra just detta - att enkelt lansera affärsidéer på nätet. Genom att bli nationell partner till Ung Företagsamhet vill vi inte bara ge dessa unga entreprenörer de bästa möjliga förutsättningarna för att lyckas, utan också sätta oss själva på prov. De kommer att hålla oss ansvariga och vara det ultimata kvittot på vår produkts enkelhet och effektivitet, säger han.

- Det är som en investering i vår gemensamma framtid. Ung Företagsamhets verksamhet är avgörande för att ge unga en första inblick i entreprenörskap, genom att erbjuda praktisk erfarenhet och verktyg — något som rustar upp generationen att fortsätta driva Sverige framåt.

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.