Hem / Nyheter & Event / Ung Företagsamhet Sverige / Pris i Venture Cup till UF-elev

Pris i Venture Cup till UF-elev

Jonatan Persson och hans Helios Innovations, som började sin resa som ett UF-företag i Halland, blev en av vinnarna i Venture Cup Sverige.

Det är Sveriges största tävling för affärsidéer och startups och när vinnarna korades vann Jonatan i kategorin ”Publikens pris”. Idag är Helios Innovations ett AB och driver ett pilotprojekt tillsammans med Höganäs där de utvecklar hans nyskapande avsaltningsteknik av havsvatten med hjälp av restvärme från tung industri. Jonatan själv menar att framtiden ser ljus ut:

”Att få tävla i Venture Cup har verkligen varit en fantastisk möjlighet att utvecklas och en bra plattform att nätverka på. Jag skulle rekommendera alla UF-företag med en egenutvecklad lösning att söka till Venture Cup Idea!

När jag får ut min teknik på marknaden kommer det ge industrier en möjlighet att göra det rätta för miljön samtidigt som det genererar en ekonomisk nytta. I stor skala kan den nya avsaltningmetoden rena vatten åt miljontals människor och det är min dröm, att göra skillnad på riktigt.”

Vi gratulerar Jonatan så hjärtligt och hoppas att allt går väl för Helios.

Se pitchen

FLER NYHETER

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.