Hem / Nyheter & Event / Ung Företagsamhet Sverige / Rawstraw UF tävlar för Sverige i EM

Rawstraw UF tävlar för Sverige i EM

Under SM i Ung Företagsamhet den 7 maj utsågs Rawstraw UF till årets UF-företag 2019. Nu får de representera Sverige i EM, JA Europe Company of the Year Competition, som går av stapeln den 3-5 juli i Lille, Frankrike.

Rawstraw UF tillverkar naturliga och nedbrytbara sugrör av svensk råghalm, en innovativ produkt med starkt hållbarhetsfokus som ligger helt rätt i tiden. UF-företaget består av Anna von Groß, Daniel Lindkvist, Elise Lindow, Josephine Daly-Tempelaar och Linnea Jerlebo, från Procivitas Privata Gymnasium i Malmö.

– Det ska bli helt fantastiskt att få representera Sverige. Efter många timmars arbete på pitch, bidrag, monter och produktion känner vi oss redo att åka till EM och göra allt vi kan för att vinna. Men vi har även fått rådet att njuta och ha roligt för det här händer bara en gång. Vi alla är taggade att åka och det ska bli underbart att återigen tävla med Rawstraw, säger Linnea Jerlebo, ekonomiansvarig på Rawstraw UF.

I Lille tävlar Rawstraw UF mot 40 andra UF-företag bestående av närmare 200 företagsamma ungdomar från hela Europa.

– Det ska bli spännande att följa Rawstraw UF i Lille, som har gjort en otrolig resa under sitt UF-år. Deras affärsidé är verkligen högaktuell. Vi håller tummarna för att det räcker hela vägen till EM-seger i Frankrike, säger Cecilia Nykvist, vd på Ung Företagsamhet i Sverige. Under tisdagen den 2 juli finns Rawstraw UF på plats i Stockholm för eventuella intervjuer innan de reser vidare till Frankrike. 

Till Skåne

FLER NYHETER

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.