Hem / Nyheter & Event / Ung Företagsamhet Sverige / Rekordmånga besökte SM i Ung Företagsamhet 2022 
Sm ung företagsamhet

Rekordmånga besökte SM i Ung Företagsamhet 2022 

Över 9  000 besökare och nästan 400 lärare från hela landet på den nationella lärarkonferensen. SM i Ung Företagsamhet 2022 lockade rekordmånga. 

När segerkonfettin har lagt sig och montrarna är nedplockade sedan en tid är det på sin plats att summera SM i Ung Företagsamhet 2022, som för första gången avgjordes i Göteborg.  Och efter två års pandemistopp var suget stort. 

9 070 besökare, ett nytt rekord, tog sig till Svenska Mässan för att ta del av UF-företagens utställning i mässhallen och inspirationsföreläsningar, att jämföra med 2019 års SM i Ung Företagsamhet på Älvsjömässan som lockade 7 500 besökare. Dessutom blev det ytterligare två rekord, i antal medverkande lärare på lärarkonferensen, 380 lärare, samt inspirationsföreläsningarna för elever, 2 400 personer.  

- Det känns fantastiskt roligt och visar på att det har funnits ett uppdämt behov av att få ses fysiskt och att dragningskraften till SM i Ung Företagsamhet är stark. Under de här dagarna har besökare kunnat ta del av UF-företagens fantastiska utbud i mässhallen, elever har erbjudits föreläsningar, lärare från hela landet har kunnat inspireras och nätverka och vi har länkat samman näringsliv med morgondagens entreprenörer. Nu blickar vi redan fram emot nästa års tävlingar och hoppas på nya rekord, säger Cecilia Nykvist, vd på Ung Företagsamhet i Sverige. 

SM i Ung Företagsamhet 2022 i siffror 

Besökare: 9 070, inklusive inspirationsföreläsningar 

UF-företag: 226 

UF-företagare: 777 

Tävlingar: 18 

Lärare på lärarkonferensen: 380 

UF alumner: 50 

Jurymedverkande: 120 

Lärare på lärarkonferensen: 380 

Läs mer om SM och alla vinnare här
Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.