Hem / Nyheter & Event / Ung Företagsamhet Sverige / Schlingmann uppmaning under UF alumnis glöggmingel: ”Tiden är nu”

Schlingmann uppmaning under UF alumnis glöggmingel: ”Tiden är nu”

Framtidsspaningar från Per Schlingmann, pitchar och prisutdelningar. UF alumnis årliga glöggmingel bjöd på mycket.

Många UF-alumner och partners till Ung Företagsamhet kom till UF alumnis årliga glöggmingel i Näringslivets Hus i Stockholm. Förutom just glögg och juligt fika med tillhörande mingel fanns ett späckat schema.

Under dagen anordnade Ung Företagsamhets storregion Öst sin final av Alumninästet, där årets UF-företag pitchar sina idéer inför UF-alumner i juryn. Tre finalister fick sedan pitcha från scenen under glöggminglet – där Lekustik UF utsågs till vinnare. UF-företaget ”designar och tillverkar ljudabsorberande tavlor och produkter för lekfulla miljöer i alla storlekar.”

På scenen delades även Från UF till AB-stipendiet ut av Lannebo Fonder, vilket gick till Zoma Relaxation drink. Läs mer här.

Även Ung Företagsamhets ordförande Carola Lemne medverkade från scenen och tackade bland annat alla partners.
- Kraften som det här släpper lös är fenomenal, och vi behöver den här kraften som kommer från Ung Företagsamhet och våra alumner, sa hon bland annat.

Entreprenören Per Schlingmann inspirerade också från scenen, utifrån sin aktuella bok Momentum, som han skrivit tillsammans med Kjell A Nordström. Samtalet från scenen kretsade precis som boken om vilka möjligheter som skapas i vår nya miljö med krig, klimatkris och pandemi och Schlingmann bjöd på framtidsspaningar och svarade på publikens frågor.
- En slutsats som jag själv drar av den tid vi lever i är att genom entreprenörskap så kommer vi kunna lösa många av våra utmaningar. Det känns hoppfullt, sa han.
- Jag tror folk är väldigt öppna för förändring just nu. Är man entreprenör och vill prova något, så är tiden nu.
 

FLER NYHETER

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.