Hem / Nyheter & Event / Ung Företagsamhet Sverige / Schlingmann vill inspirera om möjligheter i kris på UF alumnis glöggmingel
ung företagsamhet

Schlingmann vill inspirera om möjligheter i kris på UF alumnis glöggmingel

Konsekvenserna av krig, klimatkris och pandemi – och vilka möjligheter till förändring som det skapar. Entreprenören Per Schlingmann hoppas inspirera under UF alumnis glöggmingel.

Mängder av mingel med UF-alumner och partners till Ung Företagsamhet, stipendieutdelning och en rafflande pitchtävling med UF-företag från scenen. Det är delar av schemat när UF alumni anordnar sitt årliga glöggmingel i Näringslivets hus i Stockholm den 6 december.

Dessutom så kommer entreprenören Per Schlingmann att föreläsa utifrån sin aktuella bok Momentum, som han skrivit tillsammans med Kjell A Nordström. De hundra första besökarna på glöggminglet får dessutom även ett exemplar av boken.
– Jag kommer att prata om vilka jag tror konsekvenserna blir av krig, klimatkris och pandemi. Hur ser en ny världsordning ut? Och vilka möjligheter skapas i denna nya miljö? Att bokens titel är Momentum är ingen tillfällighet, vi tror nämligen att vi just nu befinner oss i en tid när det finns momentum för förändring.
 
Hur ser du på betydelsen av entreprenörskap och företagsamhet i den förändringen? 
– För mig är det helt centralt. Det finns ett vägval. Antingen förbinder vi oss alla till evig fattigdom eller så ställer vi om samhället genom nya lösningar som bygger på entreprenörskap och innovation. För mig är det senare självklart. Jag tror dessutom att detta kommer att vara grunden för en lång tillväxtperiod framåt.

I det sammanhanget, hur ser du på Ung Företagsamhet som organisation och vår påverkan på samhället?
– UF är fantastiskt! Inspirerande och viktigt. Något alla unga borde få prova på.
– För mig har UF alltid legat mig varmt om hjärtat. Jag tycker att det är helt fantastiskt, och självklart, att unga människor redan på gymnasiet ges möjligheten att prova på entreprenörskap.
 
Vad hoppas du att de som lyssnar framför allt ska bära med sig efteråt?
– Att vi lever i en tuff tid, men att vår tid också innebär stora möjligheter.


 

Glöggmingel med UF alumni

Var: Näringslivets hus, Storgatan 19, Stockholm

När: 6 december, klockan 16-18

Hur: Anmäl dig senast 30 november genom att klicka här. Du måste vara registrerad UF-alumn för att kunna anmäla dig. 

Mer: Vi bjuder på glögg, pepparkaka och lussebulle. De 100 första gästerna får dessutom en julklapp i form av Per Schlingmanns bok ”Momentum: vad krig, klimatkris och virus förändrar”. Varmt välkomna!

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.