Hem / Nyheter & Event / Ung Företagsamhet Sverige / SOBB UF tog hem EM-silver för app som hjälper unga till jobb

SOBB UF tog hem EM-silver för app som hjälper unga till jobb

En app som matchar jobbsökande ungdomar med arbetsgivare och därmed bidrar till att minska det växande problemet med utanförskap och kriminalitet bland unga. Att det blev EM-medalj för SOBB UF var inte helt oväntat. Trion imponerade stort på juryn, både på grund av den framtagna plattformen och gruppens vassa presentationsteknik.

I dagarna arrangerades Gen-E (EM i Ung Företagsamhet) och våra svenska mästare, Göteborgsföretaget SOBB UF, var på plats i Istanbul och tävlade mot Europas främsta unga företagare. SOBB UF bestående av Kristian Westfeldt, Taufeeq Saleh och Viktor Karlsson jublade högt på torsdagskvällen förra veckan när det stod klart att de tagit hem EM-silver i den prestigefyllda kategorin "Company of the Year". 

- Arbetsmarknaden idag handlar mycket om att få jobb genom kontakter, men många unga kanske inte har ett stort kontaktnät. Vi har skapat en plattform som uppfyller företagens behov och ger ungdomar ett verktyg att få jobb. Det är flera som fått anställning via appen så det är en lösning som fungerar. Många länder i EU står inför samma utmaningar som vi i Sverige gör. Så vi har lagt en hel del tid på att kartlägga hur det ser ut i EU och anpassa presentationen utifrån ett EU-perspektiv, säger Taufeeq Saleh som även tog hem pris i kategorin Årets unga ledare. 

Gen-E är Europas största arrangemang för unga entreprenörer där omkring 800 deltagare från över 40 länder tävlar i olika kategorier. SOBB UF representerade Sverige genom deras seger i SM i Ung Företagsamhet. Tävlingen arrangeras av Junior Achievement Europe, en organisation som Ung Företagsamhet är en del av. 

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.