Hem / Nyheter & Event / Ung Företagsamhet Sverige / Tidig start på förskolan i Sorsele

Tidig start på förskolan i Sorsele

När kan man börja med entreprenörskap i skolan? I Sorsele kommun börjar man redan på förskolan jobba med Ung Företagsamhets läromedel. Det menar man är en förutsättning för få fler ungdomar att stanna på orten och starta nya företag som säkrar framtiden.

Via olika projekt och utställningar börjar man tidigt bygga intresse för entreprenörskap i grundskolan. Nyligen hölls en mässa på Folkets hus där arbetet på kommunens skolor presenterades för föräldrar och politiker. Dagen var ett resultat av samverkan mellan näringsliv och skola, där bland annat en komplimanglåda skapad av Benjamin Holmgren, Almer Emilsson och Emma Grahn från Blattnickseleskolan visades upp.

Frida Wimelius, regionchef för Ung Företagsamhet Västerbotten, ser mycket positivt i arbetet med entreprenörskap från grundskolan.

- Jag skulle vilja påstå att Sorsele är bäst i Sverige på att se och utveckla elevernas förmågor och jag tror också att det är bidragande faktor till att kommunen också ligger högst i företagsrankingen i Västerbotten. De börjar i tid och tänker långsiktigt.

- För Sorsele kommun är det viktig att se till framtidens försörjning, menar näringslivsutvecklaren Erika Hjukström. På orten finns många företag, men det saknas kompetensförsörjning och en ny generation företagare behöver ta över. Unga, kreativa människor behövs för att behålla en levande och företagsam kommun.

Så jobbar du med entreprenörskap på grundskolan

Entreprenörskap på grundskolan

FLER NYHETER

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.