Hem / Nyheter & Event / Ung Företagsamhet Sverige / Tove Jarl blir ny vd för Ung Företagsamhet Sverige

Tove Jarl blir ny vd för Ung Företagsamhet Sverige

Nu är det klart att Tove Jarl tar över som vd för Ung Företagsamhet Sverige. Hon tillträder rollen i augusti. - Jag är glad och hedrad över förtroendet att få leda en så samhällsviktig organisation. Ung Företagsamhet bidrar till en positiv samhällsutveckling genom att stärka ungas förmåga att tro på sig själva och vara företagsamma, säger hon.

Tove Jarl är idag vd på insikts- och analysbyrån Axiom Insights, som hon varit med och grundat och som ingår i H&H Group, en av Nordens största kommunikationskoncerner. Hon har sedan tidigare bland annat varit chef för opinionsanalys vid Svenskt Näringsliv. Nu är det klart att hon blir ny vd för Ung Företagsamhet Sverige, där hon vill arbeta för att öka synligheten för det arbete organisationen gör över hela landet, under hela skoltiden, och att verksamheten kan fortsätta att växa.

Läsåret 2022/2023 driver hela 37 054 gymnasieelever UF-företag och en tredjedel av Sveriges grundskolor använder sig av Ung Företagsamhets läromedel för grundskolan. Ung Företagsamhet driver även nätverket UF alumni för tidigare UF-företagare. Forskning visar att de som drivit UF-företag, senare i livet oftare startar eget företag, tjänar bättre och kommer ut på arbetsmarknaden snabbare.

- Vi är i en utmanande och orolig tid med en annalkande lågkonjunktur. Därför är Ung Företagsamhets arbete viktigare än någonsin då det lär unga att använda sin kreativitet, att omsätta sina idéer till handling och att skapa något eget att vara stolt över säger Tove Jarl.

- Tillsammans med alla medarbetare vill jag fortsätta det fina arbetet som Ung Företagsamhet redan bedriver, och stärka vår synlighet så att fler får upp ögonen för allt bra som Ung Företagsamhet bidrar med till i samhället.

Tove Jarl tillträder som vd i augusti. Pontus Ekstam är fortsatt tf vd till dess.

- Vi är väldigt glada över att utse Tove till ny vd och är övertygade om att hon är rätt person att leda verksamheten framåt mot vår vision; ett samhälle där alla unga får utveckla sin företagsamhet, säger Carola Lemne, styrelseordförande i Ung Företagsamhet Sverige.

 

Om Ung Företagsamhet

Sedan 1980 har Ung Företagsamhet (UF) utbildat unga i entreprenörskap. Vi är en ideell och politiskt obunden organisation, som finns över hela landet. Vår vision är ett samhälle där alla unga får utveckla sin företagsamhet. Var tredje elev som idag går ut gymnasiet har drivit ett UF-företag och vi har över 10 000 lärare på grundskolan. Över hela landet finns det över 500 000 UF-alumner, som har drivit UF-företag sen vi grundades. Forskning visar att de som drivit UF-företag, senare i livet oftare startar eget företag, tjänar bättre och snabbare kommer ut på arbetsmarknaden. Det vinner både de unga och samhället på. Ung Företagsamhet ingår även i den globala organisationen Junior Achievement (JA) som har nominerats till Nobels fredspris 2022 och 2023 för sitt arbete.

Kontaktperson

Elin Östblom, kommunikationsansvarig, 070-372 32 20, elin.ostblom@ungforetagsamhet.se

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.