Hem / Nyheter & Event / Ung Företagsamhet Sverige / Tredje snabbast och ett åter-vinnande företag

Tredje snabbast och ett åter-vinnande företag

I region Halland och i Varberg finns två av årets snabbast registrerande UF-elever, där den en av dem är Ronja Berggren i Rebottle UF. I team med Isabelle Henningsson, Viktor Eriksson och Jessica Sieron vill de minska plastkonsumtionen och driva ett hållbart UF-företag.

Att plastkonsumtionen orsakar många problem för miljön är ingenting nytt, däremot kan det vara svårt att byta ut alla vardagsföremål mot hållbart material. Rebottle UF fick idén från idrotten, där vattenflaskorna ofta är helt gjorda i nyproducerad plast. Deras affärsidé är att använda överbliven och återvunnen plast från lokala företag för att tillverka vattenflaskor och sälja till privatpersoner.

Samtliga fyra läser ekonomi och ser fram emot att testa att driva eget företag, någonting de eventuellt också skulle kunna göra i framtiden. Viktor Eriksson, webbansvarig, säger att en av de roligaste delarna kommer bli att: ”bygga upp en produkt från noll till färdig”.

Lycka till Rebottle UF!

FLER NYHETER

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.