Hem / Nyheter & Event / Ung Företagsamhet Sverige / UF-alumn får 100 000 för uppfinning

UF-alumn får 100 000 för uppfinning

Wilma Martinsson drev UF-företag där hon sålde isolerade vattenhinkar för hästar. Nu driver hon vidare i eget företag och har precis fått Anders Walls stipendium för Ung Företagsamhet.

Under sitt UF-år sålde Wilma 300 WarmBuckets, inte bara i Sverige utan även till grannländerna, och efter studenten förra sommaren driver hon företaget vidare som enskild firma.
– Det var ett stort steg att ta det från ett UF-företag till vanligt företag. Men det känns jättestort att få den här möjligheten, berättar hon.

– Dels är det ju de 100 000 kronorna, men jag hamnar också i ett nätverk av alumner där tidigare stipendiater finns. Man kan nätverka och diskutera med dem. Det är helt galet!

De isolerade vattenhinkarna tillverkas nu i Estland och kommer snart att finnas att köpa på hennes nya webbshop. Priset hamnar runt 400-500 kronor inklusive moms.
– Det är lite av min affärsidé att inte ta något överpris. Jag vill att det ska vara tillgänglig för så många som möjligt, det är för hästarnas skull, avslutar Wilma från gården i Kumla där hon har sina dressyrhästar.

FLER NYHETER

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.