Hem / Nyheter & Event / Ung Företagsamhet Sverige / UF-alumn utsedd till Framtidens entreprenör för sin innovativa vattenrening
ung företagsamhet framtidens entreprenör helios innovation

UF-alumn utsedd till Framtidens entreprenör för sin innovativa vattenrening

Hans innovation renar smutsigt industrivatten – en idé som föddes som UF-företag. Nu har UF-alumnen Jonatan Persson utsetts till Framtidens entreprenör 2023.

Det är Carnegie och SvD Näringsliv som ligger bakom tävlingen Framtidens entreprenör som avgjordes i Stockholm under onsdagskvällen. Fem finalbidrag hade valts ut och fick pitcha sina affärsidéer inför en specialinbjuden publik av investerare och kunder.

LÄS ÄVEN: Milstolpar för banbrytande miljöinnovatörer

Efter omröstning stod det sedan klart att UF-alumnen Jonatan Persson, från Halmstad, och hans företag Helios innovations tog hem segern för sin affärsidé om att rena avfallsvatten från industrin på ett hållbart sätt.

– Det är fantastiskt kul, särskilt då är det så många som stöttat Helios här i kväll, sa grundaren Jonatan Persson till SvD efter vinsten.

Idén fick Jonatan Persson redan när han drev UF-företag, men då handlade det om en reningsmaskin för havsvatten – där han sedan tog samma teknik för att använda på smutsigt industrivatten. Enlgit Helios kan de minska branschens klimatavtryck genom att de använder restvärme från industrin för att både rena och återanvända vattnet på plats.

Jonatan har prisats flera gånger tidigare för sin innovation, bland annat vann han tidigare i år Startup 4 Climate, en av Europas största innovationstävlingar med klimatfokus,

– Vi gör världen lite renare, en liter i taget, sa Jonatan Persson från scenen skriver SvD.

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.