Hem / Nyheter & Event / Ung Företagsamhet Sverige / UF-alumnen från Halmstad ska rena 50 000 liter vatten per dag

UF-alumnen från Halmstad ska rena 50 000 liter vatten per dag

Helios Innovations, som drivs av UF-alumnen Jonatan Persson, bjöd under förra veckan in till pressträff för att ge deras partners och media ett tillfälle att se deras pilotanläggning och veta mer om projektet.

Jonatan Persson drev UF-företaget Helios Innovations under 2017/2018. Helios Innovations har utvecklat en ny avsaltningsteknik som kan rena havsvatten med hjälp av restvärme från tunga industrier. Ungefär hälften av allt sötvatten, enbart i Europa, går till industrin. Det innebär att Helios Innovations nya teknik innebär oerhörda möjligheter att spara dricksvatten.

Under de senaste två åren har Jonatan fortsatt driva företaget och under sommaren och hösten kommer Helios Innovations tillsammans med Halmstad Energi och Miljö och Laholmsbukten VA att testköra anläggningen. Detta kommer att stärka Halmstads dricksvattenförsörjning. Den första juli påbörjades installationen av pilotanläggningen, efter två års arbete med design och konstruktion. 

Jonatan har sedan sitt UF-år belönats med flera priser och utmärkelser för sitt engagemang och entreprenörskap. Bland annat har han mottagit Anders Wall stiftelses stipendium, blivit utsedd till en av Sveriges 101 Supertalanger och fått representera Sverige internationellt i forskningslandslaget.

Vi ser fram emot att följa UF-alumnen Jonatan och Helios Innovations resa mot en mer hållbar värld!

FLER NYHETER

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.