Hem / Nyheter & Event / Ung Företagsamhet Sverige / UF-alumner kan söka 50 000 - Fredrik Spendrup: "Hoppas ge kraft att ta nästa steg"
familjen spendrups stipendium fredrik spendrup

UF-alumner kan söka 50 000 - Fredrik Spendrup: "Hoppas ge kraft att ta nästa steg"

50 000 kronor och en dag med företagsledningen. Nu uppmanar Fredrik Spendrup alla UF-alumner att söka Familjen Spendrups stipendium som de hoppas ska få fler unga att starta företag. Deadline går ut snart.

Sedan 2008 har Familjen Spendrups delat ut sitt stipendium hos Ung Företagsamhet, där syftet är att fler unga ska våga ta steget och starta ett eget företag. För Fredrik Spendrup, vd och koncernchef på Spendrups, är stipendiet betydelsefullt.

Förutom att stipendiet är ett sätt att stötta unga företag och entreprenörer, så är det ett väldigt bra tillfälle att få en inblick i nya kreativa affärsidéer. Jag tycker att det är både intressant och inspirerande, säger han.

Varför har ni valt att engagera er i just Ung Företagsamhet och med stipendium till UF-alumner?
Spendrups är ett familjeföretag som alltid har drivits av entreprenörskap och nyfikenhet. UF är en otroligt viktig plattform för att få fler entreprenörer och en plantskola för framtidens framgångssagor. Kvaliteten på ansökningarna brukar vara mycket hög vilket för mig också är ett kvitto på att UF gör skillnad!

Vinnaren av stipendiet får 50 000 kronor men också en dag med företagsledningen.

Vad är er förhoppning att pengasumman kan göra för pristagaren?
Om det är något man behöver som entreprenör är det uppmuntran, tålamod och uthållighet. Jag hoppas att stipendiet ger kraft för att vilja satsa vidare på sin idé och förhoppningsvis att det ger möjligheter för stipendiaten att ta nästa steg i utvecklingen.

Vad hoppas ni kunna ge dem respektive er när ni träffas?
Jag skulle säga att mötet med stipendiaten är lika mycket till för oss som för dem. Det är ett tillfälle för oss att lära känna pristagaren bättre och förstå affärsidén och framtidsplanerna man har. Det är ofta väldigt intressant för oss. Och givetvis är min förhoppning att vi kan bidra med kunskap, kontakter eller erfarenheter som kan hjälpa dem framåt. Det kan handla om svåra vägval för verksamheten eller om mer specifika praktiska frågor.

Deadline för ansökningar till stipendiet är 22 augusti klockan 12.

Om du fick skicka med en uppmaning till UF alumner som inte har sökt stipendiet än, hur låter den?
– Jag tycker såklart att så många som möjligt ska söka! Spendrups familjestipendium är inte bara en välbehövlig summa pengar för en spirande verksamhet utan kanske framför allt ett bevis på att man har goda förutsättningar för att lyckas som entreprenör och företagare framåt. Så självklart ska man söka!

 Ansökan stänger 22 augusti klockan 12. Klicka här för att komma till ansökan. (inloggat läge)

Om stipendiet

 

Stipendiet är ett årligt återkommande pris som vill uppmuntra och stödja unga entreprenörer i Sverige. Målet är att flera unga ska våga ta steget att starta eget företag. Prissumman är på 50 000 kronor. Det är tidigare UF-elever som har eller har för avsikt att starta upp ett eget företag. Personen/erna ska ha fyllt minst 18 år under året. Kriterierna är god affärsmässighet och utmärkande entreprenörskap, framåtanda, ett exceptionellt driv och framför allt en bärande affärsidé.

Läs mer om stipendiet här
Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.