Hem / Nyheter & Event / Ung Företagsamhet Sverige / UF-alumner prisades som Årets unga grundare
madelene törnblom maya delorez period pack ung företagsamhet uf-företag

UF-alumner prisades som Årets unga grundare

UF-alumnen Madelene Törnblom har utsetts till ”Årets unga grundare” för sitt bolag Maya Delorez, ett av Sveriges snabbast växande e-handelsbolag. Som tvåa utsågs tidigare UF-företaget Period Pack för sitt arbete att göra gratis mensskydd på toaletter lika självklart som tvål.

Madelene Törnblom, som under sin tid som ridsportelev på Celsiusskolan i Uppsala drev UF-företag, har tagit e-handeln med storm. För cirka fyra år sedan grundade hon som 20-åring ridklädesbolaget Maya Delorez – som med sina egendesignade ridkläder nu omsätter nära 100 miljoner och har drygt 20 anställda. 

Madelenes framfart har uppmärksammats genom åren – utnämningen till ”Årets unga grundare” nyligen är ytterligare ett kvitto på framgången. Det är nätverket Founders Alliance som ligger bakom priset som delades ut tillsammans med flera andra utmärkelser, under en prisceremoni i Stockholms stadshus.
– Jag är väldigt hedrad och tacksam att få ta emot det här betydelsefulla priset. Det är ett erkännande för allt hårt jobb som ligger bakom Maya Delorez succé, säger Madelene Törnblom i ett pressmeddelande.

LÄS ÄVEN: UF-företag fick miljoninvestering i Draknästet – kör vidare själva

På andraplats kom det tidigare UF-företaget Period Pack från Örebro som drivs av Lova Svensson och Amanda Mattsson. Sedan starten som UF-företag 2017 har de jobbat för att öka tillgängligheten av mensskydd och därmed även öka tryggheten för kvinnor i vardagen. Målet är att fler ska våga prata om mens och att göra mensskydd lika vanligt som tvål på toaletterna. Det gör de genom att hjälpa företag och skolor att erbjuda kostnadsfria mensskydd med hjälp av företagets behållare för mensskydd. 
– Det är roligt att se att vårt arbete uppskattas eftersom det hjälper en så stor del av vår befolkning. Vi är minst sagt otroligt glada, tacksamma och stolta över utmärkelsen, säger Lova Svensson och Amanda Mattsson i ett pressmeddelande.

Om Founders Alliance

Founders Alliance bildades 2002 av Niclas Carlsson. Idag är nätverket ett samarbetsforum för grundare av storskaliga företag, ägare av internationella tillväxtföretag och personer som är engagerade i initiativ för social påverkan runt om i världen.

Drivit UF-företag? Gå med i vårt kostnadsfria nätverk UF alumni
Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.