Hem / Nyheter & Event / Ung Företagsamhet Sverige / UF-elever vände motgång till succé

UF-elever vände motgång till succé

 De hade producerat 135 burkar pesto för Ung Företagsamhets mässa i Borås. Vad göra när innehållet måste konsumeras inom tre dagar och mässan ställts in?

– Vi hade stått i åtta timmar på tisdagen och gjort pesto som vi skulle sälja på mässan. Vi hade 135 burkar som behövde förbrukas inom tre dygn, berättar Elise Nilsson i Vikens UF.

Deras Uf-företag producerar och säljer närproducerad pesto. De odlar basilikan i vatten och gör peston själva med prästost och valnötter. När Borås-mässan ställdes in tvingades de tänka om.

– Först blev vi helt uppgivna. Man förstår ju att de ställer in och att man inte vill att coronaviruset ska spridas, men vi blev jättebesvikna, säger Elise som går andra året på entreprenörsprogrammet på Sven Eriksongymnasiet.

Men Elise och hennes UF-kompisar bestämde sig för att inte ge upp. De tog kontakt med personer som skulle kunna hjälpa dem och under onsdagskvällen var alla 135 burkarna med pesto sålda.

– Vi bestämde oss för att inte ge upp och vi lyckades sälja alla burkarna ändå.

FLER NYHETER

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.