Hem / Nyheter & Event / Ung Företagsamhet Sverige / UF-företaget pekade i rätt riktning

UF-företaget pekade i rätt riktning

Han gör armband av fallskärmslina som säljs över hela världen. Grunden till Patriks företag Naimakka lades på gymnasiet i Halmstad där han drev UF-företag.

Skolan var inget för Patrik. Han förstod aldrig varför han skulle göra alla uppgifter lärarna bad honom om. Han ville egentligen bara hoppa fallskärm och hoppade av i första ring. Efter några månader valde Patrik ändå att gå om gymnasiet men inte förrän han kom i kontakt med Ung Företagsamhet insåg han att han hade talang för olika saker.

-Återvinning var trendigt då liksom nu, berättar Patrik. Jag visste ju att fallskärmsklubben hade uttjänta fallskärmar som skulle slängas. Kunde man göra något med dem?

Läs mer om Patrik

Patrik funderade på någon slags påse av tyget men fastnade istället för fallskärmslinan och flätade ihop två armband innan han skulle gå på fest.
-När en kompis ville köpa ett av armbanden för 100 spänn, fick jag en sådan kick att jag kunde tjäna pengar på något som tagit mig tre minuter att tillverka!

För att effektivisera försäljningen byggde Patrik och hans vänner en webbshop som snabbt blev viral. Plötsligt ringde Naturkompaniet och ville ha 600 armband.
- Jag minns att jag och min flickvän satt och flätade armband dygnet runt i flera dagar.
Efter gymnasiet startade jag Naimakka som ett aktiebolag och Naturkompaniet var vår första stora kund. En annan viktig milstolpe var när Victorinox i Schweiz hörde av sig och ville använda våra armband till sina klockor. Armbanden ingår nu i Victorinox standardsortiment.

Att driva UF-företag pekade Patrik i rätt riktning i livet.
- Ja, UF-företaget fick mig att inse att entreprenörskap passade mig. Jag fick själv fatta besluten och göra något riktigt. Ung Företagsamhet lärde mig att världen är ganska liten, oftast inte mer än ett samtal eller mail bort, förklarar Patrik.

Starta UF-företag du också

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.