Hem / Nyheter & Event / Uppsala / Dags att avveckla UF-företaget

Dags att avveckla UF-företaget

Det går fort när man har roligt och det börjar bli dags att avveckla UF-företaget. Men det händer inte av sig själv.

Det är såklart viktigt att ni avvecklar ert UF-företag på rätt sätt. Det betyder bland annat att ni ska sälja slut på era varor, få in pengar, betala skulder och göra årsredovisningen. Sist men inte minst ska ni utvärdera året. Vad har ni gjort? Hur gick det? Vad har ni lärt er?

För att göra det här lättare finns det såklart hjälpmedel – börja med att gå vår digitala utbildning Smart Företagande, avsnitt 4 Avveckla smart. Där får ni lära er alltifrån bokslut till likvidation av ert UF-företag, för att kunna avsluta ert UF-år på bästa sätt.

Ni ska också göra den digitala årsredovisningen, den hittar ni under inloggat läge och Mitt UF-företag. Titta på instruktionsfilmen innan ni sätter igång, det förklarar tydligt hur ni smidigaste tar er igenom årsredovisningen. OBS! Om ni vill vara med och tävla i Årets årsredovisning behöver ni följa tävlingskriterierna.

Kontakta rådgivare och bjud in till bolagsstämma, hålla en bolagsstämma tillsammans med alla medlemmar i företaget, här får ni möjlighet att tacka av rådgivare, prata igenom det gångna året och fördela eventuell vinst.

Kom ihåg att ni måste avsluta ert bankkonto hos er bank, annars går det automatiskt över till ett vanligt företagskonto.

Vi hoppas såklart att ni vill fortsätta vara en del av Ung Företagsamhet och ta del av nätverket UF-alumni, medlemskapet är personligt, var och en gör sitt egna medlemskap. Bli en del av UF-alumni.

För att bli intygsberättigade måste ni ha klarat av de fem obligatoriska momenten:

  • Registrering
  • Affärsplan
  • Rådgivare/rådgivarkontakt under året
  • Två säljtillfällen
  • Årsredovisning

 

Låter det krångligt? Ingen fara, in och lyssna på podden: Så funkar det att avveckla UF-företaget                                                                                                

Eller hör av er till oss, vi hjälper er gärna med att avsluta ert UF-år.

Alex Holmström, 070-486 83 33 eller Angelika Gullersbo, 070-201 38 92

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.