Hem / Nyheter & Event / Uppsala / UF-mästerskapet äntligen tillbaka på Fyrishov!

UF-mästerskapet äntligen tillbaka på Fyrishov!

Efter två år i digital version är nu Ung Företagsamhets årliga Mästerskap tillbaka på Fyrishov den 15 mars. Under ett par intensiva timmar ställer 180 UF-företag ut sina varor och tjänster men tävlar även i olika kategorier för att få de åtråvärda titlarna och kvala vidare till SM. 700 ungdomar, 150 representanter från politik och näringsliv och 100 lärare och skolledare förenas under ett tak för att heja fram morgondagens företagsamma samhällsmedborgare. Men anledningarna till firande är många.

Äntligen kan Uppsala läns unga UF-företagare få chansen att visa upp det arbete de har gjort det senaste läsåret. Efter två år digitalt kan äntligen Fyrishov stå värd för det efterlängtade UF-Mästerskapet. Detta år är unikt av många anledningar, de elever som ställer ut i år har själva aldrig fått uppleva en fysisk mässa så förväntningarna är höga.

- Vi gläds mycket åt att kunna erbjuda Uppsala läns unga UF-företagare en möjlighet att visa upp sina affärsidéer för allmänheten. Att skapa ett forum för samverkan mellan skolan och näringslivet är viktigt, inte minst för länets framtid, berättar Sepideh Wägner, regionchef på Ung Företagsamhet i Uppsala Län.

1980 startade Ung Företagsamhet i Sverige som en del av det internationella nätverket Junior Achievment (JA). Nu har det globala nätverket blivit nominerade till Nobels fredspris 2023 för sitt arbete. Det är andra året i rad som organisationen blir nominerade till fredspriset. Många anledningar att fira menar regionchefen:

- Vi har massor att fira den 15/3. Inte nog med att Mästerskapet är tillbaka, vi har även ökat antalet UF-företagare i länet med 12% men även denna ärofyllda nominering. Vi är hedrade och otroligt stolta över vår organisation och den skillnad vi gör för samhällsutvecklingen, säger Sepideh Wägner, regionchef.

Vi ses på Fyrishov den 15e mars,

Mässa: 14:00-17:00

Prisutdelning: 18:00-19:30

För mer information, kontakta:

Sepideh Wägner, Regionchef Ung Företagsamhet i Uppsala Län 0739-464593, e-post: sepideh.wagner@ungforetagsamhet.se

Ung Företagsamhet:
Ung Företagsamhet är en politiskt obunden, ideell utbildningsorganisation och är en del av den globala organisationen Junior Achievement (JA). Sedan 1980 har vi utbildat över 500 000 gymnasieelever i entreprenörskap genom utbildningen UF-företagande. Sedan 2010 arbetar vi även i grundskolan. Ung Företagsamhet ger barn och ungdomar möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap. Vi driver även nätverket UF alumni. Vi har 24 regionkontor, ett nationellt kansli och ca 130 anställda i hela landet.

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.