Hem / Nyheter & Event / Uppsala / Vinnare i Årets Affärsplan 2022/2023!

Vinnare i Årets Affärsplan 2022/2023!

Länk UF kammade hem första priset i UF-mästerskapets första tävling för läsåret, Årets Affärsplan.

Länk UF består av Nora, Joel, Daniel, Olivia och Lisa från Lundellska skolan i Uppsala. De skapar smycken av återvunna silverbestick. Såhär säger de själva om sin affärsidé: Våra smycken är tillverkade av skaften från återvunna äldre silverbestick av hög kvalitet. Vi väljer noggrant ut bestick med hög silverhalt (minst 80% silver) och vacker design, som gör våra smycken högkvalitativa och unika. Tack vare att vi själva tillverkar ringar och armband av återvunna silverbestick kan vi garantera att våra produkter inte bidrar till miljöförstöring och att inga människor far illa i tillverkningsprocessen. Vi lägger stor vikt vid jämställdhet genom genusneutrala smycken.

UF-kontoret åkte och överraskade vinnarna på onsdagens julavslutning på Uppsala Konsert & Kongress inför en stor del av skolans elever och lärare. Motiveringen löd: "Ett välputsat hantverk som glänser med en hög grad av realism. En plan som smider goda planer för hög lönsamhet". 

2:a pris: Foamly UF, Lundellska skolan

En pålitlig affärsplan med ren layout. En väl genomarbetad budget och god lönsamhet bidrar till en väldoftande helhet.

3:e pris: Rustik UF, Celsiusskolan

En väldefinierad målgrupp och tydliga säljkanaler visar att man fattat galoppen. Sammanfattningsvis en rustik affärsplan.

Tack till tävlingsvärd Svenskt näringsliv och tävlingsordförande Anna-Lena Holmström med jury som tillsammans gjort ett gediget arbete för att plocka ut de tre finalisterna. 

Stort grattis till vinnarna önskar vi på UF-kontoret!

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.