Hem / Nyheter & Event / Uppsala / Vinnare i Årets Årsredovisning 2022/2023

Vinnare i Årets Årsredovisning 2022/2023

Rustik UF kammade hem första pris i UF-mästerskapets sista tävling för läsåret, Årets Årsredovisning. 

Rustik UF består av Meja, Maja, Nora och Frida. Deras affärsidé är att tillverka ljusstakar av återvunna hästskor. Såhär säger de själva om sin affärsidé: Vår affärsidé är att erbjuda våra kunder hållbara, stilrena och värmeingivande ljusstakar tillverkade utav återvunna hästskor. Produkten vi säljer är tillverkad av nästan helt återvunnet material som designats i stilrena modeller för att passa en mängd olika rum eller utrymmen. Hästskorna skulle annars gått till spillo och har inte längre något värde för personen som en gång haft nytta av de – ett faktum som möjliggör det för Rustik UF att erbjuda våra kunder ett bra pris för det hantverk vi säljer.

I fredags, på studentdagen, åkte UF-kontoret till Celsiusskolan och överraskade eleverna under deras avslutning. Med oss till hjälp för att dela ut priset hade vi med oss två representanter från KPMG, som i denna tävling agerade jurymedlemmar. Motiveringen löd: "Att upprätta en årsredovisning är en konst. Årets vinnande bidrag har gjort ett utmärkt arbete, och har haft en mycket bra förmåga att reflektera över och beskriva sitt UF-år. Med ett genomgående tema kopplat till produkten, och fina bilder som knyter an till verksamheten och året som gått, blir årsredovisningen en bra kommunikation av UF-företaget. För oss som jury hade vi ett antal fina årsredovisningar att välja på och efter att ha sorterat bort alla utom två tog det stopp. Det blev ett tufft upplopp. Men till sist drog denna iväg som vinnare i full galopp"

2:a pris: Sisu UF - Lundellska skolan

3:e pris: Moral Design UF - Celsiusskolan

Stort tack till tävlingsvärd KPMG och tävlingsordföranden Karin Francois med jurygrupp för att ni är med och möjliggör denna tävling! 

Stort grattis till topp 3 önskar vi på UF-kontoret! 

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.