Hem / Nyheter & Event / Västerbotten / Bli rådgivare till ett UF-företag!

Bli rådgivare till ett UF-företag!

Den 1 september är det äntligen dags för ett nytt UF-år! Under hösten kommer det startas mer än 300 nya företag i regionen.

Omkring 1000 elever från Västerbotten (och mer än 34000 elever i Sverige) kommer under ett läsår få starta, driva och avveckla ett UF-företag under ett läsår på gymnasiet. En del i att driva ett UF-företag är att ha kontakt med en rådgivare under UF-året. Nu behöver vi din hjälp att ställa upp som rådgivare till årets UF-företagare!

Som rådgivare gör du en insats för unga människor och bidrar till att unga får utvecklas och växa. Huvudansvaret för UF-företaget har eleverna själva, men tillsammans med sin rådgivare får de bättre förutsättningar att lyckas med sitt företagande, och även att utvecklas som individer.

Du blir en viktig tillgång för UF-företagarna, och du har chans att dela med dig av din erfarenhet från arbetslivet och vara ett bollplank för idéer och tankar. UF-företagarna har förstås väldigt olika behov – vissa behöver mindre stöd och andra mer. I rådgivarrollen kan det ingå att stötta UF-företaget med kunskap inom specifika områden som exempelvis hållbarhet, ekonomi, produktutveckling eller marknadsföring. Men det kan också handla om att peppa, coacha och finnas där. Vill du ta chansen och göra skillnad för unga företagare?

Läs mer och registrera dig som rådgivare här

Är du UF-alumn så registrerar du dig som rådgivare via mina sidor. Logga in här

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.