Hem / Nyheter & Event / Västerbotten / De har chansen att ta hem SM-guld i UF-företagande

De har chansen att ta hem SM-guld i UF-företagande

Ett innovativt mopedlås, ett företag med fokus på brandsäkerhet och ett företag med handgjorda flugor till flugfiske är bara några av de affärsidéer från Västerbotten som har chansen att ta hem SM-guld på SM i Ung Företagsamhet den 23-24 maj.

Det har i år startats 327 nya UF-företag i Västerbotten, av dessa har 8 företag kvalificerat sig vidare till SM i Ung Företagsamhet genom Västerbottens regionala tävlingar under UF-mässan tidigare under våren. FireKit UF tog hem titeln Årets UF-företag i Västerbotten har även chansen att ta hem priset för Årets UF-företag i Sverige.

– Det ska bli en ära att representera Västerbotten under SM. Vi åker ner för att utmana och framföra vårt budskap om att göra skillnad på riktigt. Tillsammans räddar vi liv, säger medlemmarna i FireKit UF från Liljaskolan i Vännäs. Företaget har tagit fram en brandsäkerhetslösning där brandfilt och brandsläckare kombineras.

Ett företag som är ett stort medaljhopp för Västerbotten är UF-företaget Textilestudio UF från NTI gymnasiet i Umeå som har kvalificerat sig vidare till topp 4 i Årets affärsplan i Sverige. Företaget som tillverkar värmekuddar av återbruksmaterial ser framemot SM.

– Det känns overkligt att ha kommit så långt med vår affärsplan. Det har verkligen gett oss motivationen att avsluta starkt och nu laddar vi upp med att vässa säljargumenten inför mässan i Stockholm, säger medlemmarna i Textilestudio UF.

Under SM ställer UF-företagen ut på Stockholmsmässan och tävlar i sina respektive kategorier mot övriga finalister i Sverige. UF-företagen prisas sedan under galamiddagen den 24 maj. Galamiddagen och prisutdelningen livesänds via Ung Företagsamhets hemsida från 19.00.

- Det är en otroligt häftig upplevelse att samla alla de bästa UF-företagen i Sverige under ett och samma tak. SM är ett evenemang som sjuder av framtidstro och visar vilken kraft som finns i att unga få träna sig på att utveckla sina idéer, samarbeta och ta ansvar. Att unga får utveckla dessa förmågor tror vi lägger grunden till ett bättre samhälle säger Julia Forsberg, regionchef på Ung Företagsamhet Västerbotten.

Läs mer om Västerbottens SM-trupp här

Här kan ni läsa mer om Västerbottens SM-trupp 2023:

Årets UF-företag och Årets socialt hållbara UF-företag - FireKit UF - erbjuder en smart och unik brandsäkerhetslösning för att skapa trygga byggnader runt om i hela Sverige. Våra kunder finns i allt från offentlig- och privat verksamhet till hushåll.

Årets hantverkare - Nordic Flytying UF – gör handgjorda flugor till flugfiske.

Årets innovation och Årets vara HeadLock UF – UF-företagets affärsidé är att erbjuda ett smidigt och nytänkande lås till mopedägare som är oroliga över att få sin hjälm stulen. Det smidiga låset är enkelt att använda, ha med sig och ger även en stor trygghet. Tillsammans vill vi minska oron och stölder av mopedhjälmar.

Årets tjänst - Virvel marketing UF - hjälper sport/fitnessföretag att växa och öka deras intäkter. Virvel Marketing erbjuder hemsidedesign, sökmotoroptimering och marknadsföring på Facebook, Instagram och Google.

Årets ekologiskt hållbara UF-företag Ophelia UF – återförsäljare av ekologisk rak- och skrubbtvål i en unik skrubbpåse som kan hängas i duschen.

Årets säljare, August Nerpin, Engo UF – skapar accessoarer som kombinerar mode, miljö och modernitet allt tillsammans.

Årets affärsplan Textilestudio UF - med hjälp av återbruksmaterial tillverkar vi en nyansrik och högkvalitativ värmekudde. Vår produkt bidrar till ökad bekvämlighet och smärtlindring medan dess utseende lyser upp vardagen.

Årets unga ledare, Axel Broddeskog, Vedpojkarna UF – säljer lokalproducerad ved till hushåll och företag i Umeå med konkurrenskraftiga priser. Vedpojkarna ska erbjuda bra service och hög kvalitet.

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.