Hem / Nyheter & Event / Västerbotten / Ung Företagsamhet rankas som en av världens främsta ideella organisationer

Ung Företagsamhet rankas som en av världens främsta ideella organisationer

Från sjunde- till sjätteplats. För fjärde året i rad är JA Worldwide, som Ung Företagsamhet är en del av, med på thedotgoods prestigefylld lista över världens främsta ideella organisationer.

Den Geneve-baserade mediaorganisationen thedotgood, tidigare NGO Advisor, har sedan 2012 rankat de ideella organisationerna som har störst påverkan i världen. Sedan förra året är de inriktade på ideella organisationer som bidrar med sociala vinster, så kallade SGO:s (social good organizations). Nu har årets ranking presenterats och JA Worldwide, som Ung Företagsamhet är en del av klättrar från sjunde- till sjätteplats. Det är fjärde året i rad organisationen tar plats på listan.

I motiveringen lyfts bland annat JA Worldwides genomslag och förmåga att fortsätta växa samt att kreativiteten och innovationen flödar. ”Med JA Worldwide är vi i hjärtat av planetens ungdomsverkstad och gör dem redo att frodas i en entreprenörsvärld med mer än ett enda resultat i åtanke.” står det bland annat. 

Cecilia Nykvist, vd Ung Företagsamhet i Sverige, gläds över placeringen. 

- Vi är otroligt glada och hedrade över att vara en del av världens främsta ideella organisationer, speciellt med tanke på listans fokus på social påverkan. Vår unika blandning av entreprenörskap, finansiell kunskap och att förbereda unga inför arbetslivet gör att vi inte bara påverkar individer utan hela samhällen. Det här är ytterligare ett bevis på vår genomslagskraft, säger hon. 

JA Worldwide nominerades tidigare i år till Nobels fredspris och vd Asheesh Advani är hedrad över ett nytt erkännande. 

- Nästa generation av innovatörer, entreprenörer och ledare kommer att vara avgörande för att lösa de komplexa globala frågor som vår värld står inför, säger han i en kommentar. 

Om Ung Företagsamhet och JA Worldwide 

Ung Företagsamhet i Sverige är en politiskt obunden, ideell utbildningsorganisation och har sedan 1980 utbildat gymnasieelever i entreprenörskap genom utbildningen UF-företagande. Sedan 2010 arbetar vi även på grundskolan. Ung Företagsamhet ger barn och ungdomar möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap.  

Ung Företagsamhet ingår i den globala organisationen Junior Achivement, där det första UF-företaget startades redan 1919 i den amerikanska delstaten Massachusetts. Idag omfattar JA Worldwide över 340 lokala kontor i 115 länder. 

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.