Hem / Nyheter & Event / Västerbotten / Ung Företagsamhet Västerbotten prisar kommun och ambassadör

Ung Företagsamhet Västerbotten prisar kommun och ambassadör

Ung Företagsamhet Västerbotten instiftar i år två nya priser där vi vill hylla goda exempel på hur det går att lyfta det entreprenöriella lärandet till en ny nivå. De nya priserna är Årets-UF ambassadör och Årets-UF kommun och vinnarna presenterades under Mötesplats Lycksele och kommer från och med i år att bli ett stående inslag i arrangemanget.

Syftet med dessa priser är att hylla det fina arbetet kring entreprenöriellt lärande som görs i länet samt att visa på vilken bredd Ung Företagsamhet arbetar för att berika skolorna och kommunernas utveckling. Genom att i tidiga åldrar, redan från lågstadiet, arbeta mer med uppgifter som främjar förmågor så som kreativitet, samarbetsförmåga, initiativförmåga och problemlösning gör att eleverna växer som individer och skolengagemanget ökar. Vinnarna har på olika sätt gett barn och unga möjlighet att utveckla sin företagsamhet och sin tro på sin egen förmåga.

- Båda pristagarna har utgått från våra läromedel för grundskolan, samt använt vårt stöd i processen, men har på ett inspirerande sätt format det till något större som stärker just deras närsamhälle. De visar på samverkan med skola och arbetsliv när den är som bäst och där eleverna i grundskolan får ökad självkänsla då de får utveckla sina entreprenöriella förmågor. Säger Frida Wimelius, regionchef Ung Företagsamhet Västerbotten

 

Priset Årets UF-ambassadör går till Simon Jonsson från Skytteanska skolan i Tärnaby med motiveringen:

Årets UF-ambassadör i Västerbotten är en pedagog med inspirerade driv, fantastiskt engagemang och en stor portion hjärta och värme i allt han gör. Med ett lustfyllt och medryckande undervisningssätt och en coachande ledarstil är han en viktig förebild för både elever och kollegor. Elever bjuds in till Simoncity där de får vara med om en häftig utbildningsresa där entreprenörskap finns med i varje moment. Ämneskunskaper och personlig utveckling vävs samman och ger barnen en trygg och god start i livet samtidigt som det öppnar ögon för nya möjligheter och väcker nyfikenhet inför framtiden.

Simon Jonsson

 

Till Årets UF-kommun i Västerbotten valdes Sorsele kommun och som pris vann de en kort film om kommunens fina arbete. Motiveringen löd:

På ett imponerande sätt har Årets UF-kommun i Västerbotten skapat en röd tråd av entreprenörskap från förskola till årskurs 9. Satsning är unik i Sverige då entreprenörskap nu finns som inslag i samtliga skolverksamheter i kommunen. Satsningen har snabbt blivit en viktig del i kommunens framtid och framåtsyftande arbete och utgör ett inspirerande exempel på hur samverkan mellan kommunens ledning och verksamheternas engagerade pedagoger kan skapa lärande och drivkraft för entreprenörskap inom ramarna för skolans verksamhet.

Sorsele

 

 

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.