Hem / Nyheter & Event / Västerbotten / Vinnare i Skolhackaton i Västerbotten 2021
Vinnare_hackaton_2021

Vinnare i Skolhackaton i Västerbotten 2021

Skolhackathon i Minecraft 2021 är avgjort! Projektet som har pågått under hela hösten där elever i årskurs 4-6 jobbat tillsammans och tränat sin kreativitet, samarbetsförmåga och visat sig från sina ambitiösaste sidor har nu fått en vinnare.

Måndag och tisdag den 22-23 november ställdes elever inför uppdraget att skapa framtidsstaden "Mineköping 2071" i Minecraft och totalt deltog 2000 elever från Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Stockholm. Efter en utmanande överläggning för juryn, korades 6b på Lejonströmsskolan i Västerbotten till vinnare. Enligt dem kommer framtidsstaden om 50 år inte att finnas på planeten vi lever på idag, den kommer att finnas på planeten Mars som deras bidrag var byggt efter!

Ett stort tack till elever, lärare, jury, Exploratoriet och partners för ett gott samarbete och genomförande av eventet. Nu väntar storregional final i december där länen ställs mot varandra!

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.