Hem / Nyheter & Event / Västernorrland / Västernorrland är bäst i Sverige på att låta eleverna utveckla sin företagsamhet på grundskolan
Ung Företagsamhet Västernorrland Grundskolan

Västernorrland är bäst i Sverige på att låta eleverna utveckla sin företagsamhet på grundskolan

Västernorrland har högst andel grundskolor som tagit del av vårt grundskoleerbjudande. Att arbeta med entreprenörskap i grundskolan innebär bland annat att stimulera elevernas kreativitet, nyfikenhet och självförtroende. Värdeskapandelärande är avgörande för att våra unga ska kunna möta framtidens utmaningar.

I Västernorrland arbetar 35% av alla grundskolor med våra läromedel och låter eleverna under sin skoltid utveckla sin problemlösning, samarbetsförmåga och kreativitet. Vårt material och läromedel för grundskoln är framtagna som konkreta verktyg för hur man kan arbeta med entreprenörskap i klassrummet där eleverna får träna på att omsätta idéer i handling och lösa problem.

”Eleverna får med Ung Företagsamhet lära sig på riktigt, förstå värdet av kunskaper och att se möjligheter istället för hinder. Eleverna utvecklar också förmågor utifrån skolans hela uppdrag, inte bara det som står i betygskriterierna i de olika ämnena. Eleverna lära sig att samarbeta och att tro på sig själva. Sammantaget är de bättre rustade för framtiden.” Roger Jagebo, Rektor Bredsands skola

Ung Företagsamhet grundskolan

65% av de som idag börjar lågstadiet kommer att arbeta med jobb som ännu inte existerar. För att förbereda våra unga för framtidens utmaningar behöver de tidigt få träna och utveckla de nyckelkompetenser som kommer behövas. Dessa nyckelkompetenser är bland annat, kreativitet, problemlösning, samarbetsförmåga, beslutsfattande och förhandlingsförmåga.

Här kan du läsa mer om entreprenörskap i grundskolan
Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.