Den här sidans innehåll kommer från region Stockholm. Välj Stockholm som din region här eller välj en annan region här.

Framtidskoll 2019

Framtidskoll är en halvdag för grundskoleelever i årskurs 9 om framtid, yrken, entreprenörskap, självkännedom och privatekonomi. Projektet drivs av Ung Företagsamhet i samarbete med Swedbank.

Stockholm


Framtidskoll sker i föreläsningsform och syftar till att lyfta och inspirera ungas framtida drömmar, mål och yrkesval samt sprida kunskap om arbetsmarknad, privatekonomi och entreprenörskap. Vi vill synliggöra ungdomars möjligheter att göra aktiva och medvetna val för sin framtid. Framtidskoll stärker elevernas valkompetens.

Föreläsning 1: Ung Företagsamhet talar om entreprenörskap, gymnasieval, självkännedom och allmänt om olika val i livet. Detta görs av en person som är ca 20 år så eleverna kan relatera.

Föreläsning 2: Ung företagsamhet ger tips om hur man skaffar ett sommarjobb och allmänt om hur arbetsmarknaden fungerar. Framtidsjobb och framtidsbranscher tas också upp samt hur man skapar CV och vad ett anställningskontrakt innehålla. Föredraget hålls av en person som är van att tala inför ungdomar och som har bred erfarenheter av arbetsmarknaden. Både som anställd och som egenföretagare.

Föreläsning 3: Swedbank föreläser om privatekonomi, sparande och övergripande om hur samhällsekonomin fungerar. Föredraget hålls av personer som är vana att tala inför ungdomar och som har jobbat länge med ekonomi.

I samband dagen kommer skolorna få läromedel från Ung Företagsamhet. Våra Läromedel är en del i ett långsiktigt arbete att stärka elevernas entreprenöriella förmågor. Läromedlet som ingår för alla som deltar i Framtidskoll är ”Min Framtid & Ekonomi”.

Framtidskoll är väl anpassat till studie och yrkesvägledningsuppdraget som ska genomsyra alla ämnen och arbetsområden samt bör vara en del av den vardagliga undervisningen. Det finns även stark koppling till övriga övergripande mål och riktlinjer i LGR 11.

Intresserad av Framtidskoll i din kommun under 2019? 

kontakta Christoffer Orsander christoffer.orsander@ungforetagsamhet.se  

Oktober

2 Lidingö, eftermiddag

8 Stockholm, förmiddag

10 Sollentuna, förmiddag

15 Stockholm, förmiddag

16 Nacka, heldag

17 Täby, heldag

November

5 Sundbyberg, förmiddag

7 Stockholm, förmiddag

14 Stockholm,Värmdö, förmiddag

15 Huddinge, heldag

19 Vallentuna, eftermiddag

20 Järfälla, förmiddag

27 Solna, förmiddag

December

4 Österåker, heldag

5 Sundbyberg, förmiddag

Tider

förmiddag: 09-11.30

eftermiddag: 13-15.30

heldag: 09-11.30 och 13-15.30

(vissa ändringar i tidsschemat kan förekomma)