Hem / Nyheter & Event / Halland / Prisregn över Halland under SM i Ung Företagsamhet 2024

Prisregn över Halland under SM i Ung Företagsamhet 2024

Under gårdagen korades de bästa UF-företagen i Sverige under SM i Ung Företagsamhet. Halland visade minst sagt var skåpet ska stå!

 Årets hantverkare

Vinnare: LE Woodworking UF (Liam Elhaddad) Falkenbergs gymnasieskola, Halland

Vinnarcitat: ”Det känns otroligt. Jag var inte förberedd på det eftersom det är många företag med fina produkter också. Men jag känner att jag har hållit på länge och vet att mina produkter är kvalitet. UF-året har lärt mig att knyta kontakter med företag, samtala med andra personer och ta hand om kunder på ett bra sätt.

Motivering: ”Vinnaren för Årets Hantverkare 2024 har visat enastående kreativitet och hantverksskicklighet genom att tillverka mycket högkvalitativa produkter. Kombinationen av robust design och djup förståelse för materialets egenskaper har lett till ett utbud som imponerar med hållbarhet, funktionalitet och estetisk elegans. Vinnarens engagemang för kvalitet och innovation, tillsammans med en stark affärsstrategi och entreprenörsanda, har gjort företaget till en värdig vinnare. Det är med stor glädje vi presenterar årets vinnare: LE Woodworking UF och Liams skärbrädor av limmat ändträ och andra fantastiska träprodukter.”

 

FedEx access award

Vinnare: Tvättlappen UF (Max Nyh, Linus Kling, Carl Schwartz), Peder Skrivares skola, Halland

Vinnarcitat: ”Det känns fantastiskt, jättekul. Det betyder mycket för vi ville verkligen vinna något. Vi har lagt sjukt mycket tid på vårt UF-år, både i och utanför skolan.”

Motivering: ” Vinnaren av FedEx Access Award 2024, är ett UF företag som tagit svinn, frakt och förpackning till helt nya nivåer. En lösning som skapar värde för både miljön och privatekonimin. Ett plastfritt koncept som bidrar till minskade koldioxidutsläpp och som bidrar till en lättare och renare vardag.”

 

H. K. H. Prins Daniels stipendium

Vinnare: Jonatan Persson, Helios innovation (Halland)

Vinnarcitat: "Det känns fantastiskt kul. Ung Företagsamhet har legat mig väldigt varmt om hjärtat och UF alumni har legat mig varmt om hjärtat de senaste sex åren, och blivit som en andra familjen. Och att få ta emot priset av Prins Daniel gör det ännu mer fantastiskt."

"Jag har inte varit redo att gasa tidigare men vi har kommit till ett läge nu där vi vill göra det, därför är det extra kul att få den här utmärkelsen. Den kan förhoppningsvis ge en extra skjuts och öppna dörrar ytterligare för vår tillväxt"

Motivering: ”Genom sitt idoga arbete med att ta fram ett eget patent och med en stark personlig drivkraft bidrar entreprenören med lösningar på några av samhällets största utmaningar, vattenbristen och de stora industriutsläppen. Den unga UF-alumnen, entreprenören och innovatören, Jonatan Persson kommer att hjälpa många människor och företag i Sverige och utanför vårt lands gränser till hållbarare värld."

Alla vinnare under SM i Ung Företagsamhet 2024
Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.