Idébanken i Västernorrland

Här finner du inspiration som är kopplade till våra läromedel och digitala aktiviteter. Om du vill beställa läromedel eller komma åt de digitala aktiviteterna ber vi dig logga in. Är du inte registrerad kan du skapa en användare kostnadsfritt.

Tips på entreprenörskap - ÅK 5 

När förfrågan från Magnus Svensson på SKB Sundsvall kom, om eleverna kunde hjälpa föreningen med att skapa en logotyp så valde läraren Jenny att tacka ja till uppdraget och plockade in det på bildlektionerna.

Projektet resulterade i ett verkligt tryck! Det här är ett gott exempel på hur eleverna kan vara med och påverka och göra skillnad – på riktigt!

Glasskiosken

Förra året köpte de ett marsvin för pengarna  – nu vill Umeås yngsta glassförsäljare sälja så mycket glass att de ska ha råd med en vattenskoter.

Hjärta i Sorsele

Inspirationsfilm - röda tråden i Sorsele

Filmen om den röda tråden i Sorsele hoppas vi kan inspirera många kommuner runt om i Sverige att vilja satsa på entreprenörskap för barn redan i tidig ålder.

"Det bästa med att vi har jobbat med Ung Företagsamhet, är materialen som vi har fått. Materialet är klart, du får hjälp och stöd när man skall igång med jobbet med entreprenörskap."

                                                                        - grundskoleläraren Gunilla 

grundskoleelev

Poddserien "Jag gör skillnad".

Ung Företagsamhet Västerbotten har skapat en poddserie som heter "Jag gör skillnad" där vi möter personer som vi inspireras av och som vi tycker gör skillnad. Poddavsnitten är ca 10 minuter långa och fyra av avsnitten är direkt kopplade mot grundskolan.

Vill din skola också synas här?

Jennie Wiklander
Projektledare, Västernorrland
Kontakta mig om:
Läromedel och event för grundskolan