Hem / Nyheter & Event / Kronoberg / Alumni Winter Weekend till Kronoberg!

Alumni Winter Weekend till Kronoberg!

Sveriges största Alumnievent

Våren 2024 kommer UF-alumner från hela Sverige komma till Kronobergs län för att nätverka, mingla, möta företag, ta del av casetävlingar och uppleva entreprenörskapet.

Under senvåren genomfördes en ansökan från regionen som konkurrerade med övriga ansökningar från Sverige. Ansvarig för eventet är Emelie Önnestam som fokuserade Kronobergs ansökan på att lyfta all den entreprenörskap och innovationskraft som finns i länet.

”Vi har Ikea, Fortnox och Visma Spcs som alla har startat i länet. Företagen är dessutom partners till Ung Företagsamhet nationellt och regionalt. Vi vill lyfta och synliggöra all kreativitet som finns i regionen.”
- Emelie Önnestam, ansvarig för Alumni Winter Weekend.

Till tredagarseventet välkomnas alla som någon gång har drivit UF-företag och därmed är UF-alumner. Deltagarna kan se fram emot att träffa unga och drivna personer från hela landet samt möta näringslivet och få möjlighet att knyta nya värdefulla kontakter.

”Vi på Ung Företagsamhet Kronoberg är otroligt glada och framför allt stolta över att vi får den här möjligheten. Att synliggöra länet, på många olika nivåer, känns väldigt kul. Vi ska göra allt för att ge deltagarna något de inte upplevt tidigare, Alumniweekend med glitterbeklädd guldkant.”
- Veronica Anderberg, regionchef på Ung Företagsamhet Kronoberg

Nu väntar intensiv planering för att skapa ett riktigt bra program för deltagarna och självklart även koppla ihop alumnerna med regionens företag. ”Vi ska visa Kronobergs alla guldkorn och se till att både alumner och företagare får ett oförglömligt minne” avslutar Emelie.

 

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.