Hem / Nyheter & Event / Kronoberg / ÄR DU VÅR NYA SKOLINSPIRATÖR?

ÄR DU VÅR NYA SKOLINSPIRATÖR?

Har du tidigare drivit UF-företag och känner att du kan bidra med positiva erfarenheter till nya UF-elever? Är du en glädjespridare som uppskattar ett kreativt jobb som inkluderar nya möten där du får se människor utvecklas och växa? Rollen som skolinspiratör erbjuder dig ett omväxlande arbete med fokus på att ge fler unga möjligheten att möta sin inre entreprenör.

OM TJÄNSTEN

För att trivas på Ung Företagsamhet Kronoberg är det viktigt att du är en prestigelös lagspelare. Vi gör allt vi kan för att skapa en så bra verksamhet som möjligt för alla vi möter och ledordet för oss är att vi gör det tillsammans.

Vi erbjuder dig en kreativ arbetsplats med gott om utrymme för nya idéer. På Ung Företagsamhet får du möjlighet att utvecklas och växa. Vi är en organisation i snabb rörelse, varför du behöver vara stresstålig och bra på att anpassa dig till nya situationer. Vi kan erbjuda dig en spännande och viktig roll i en fantastisk organisation. Det finns stora möjligheter till utveckling och din insats kommer spela stor roll för entreprenörskapet hos Kronobergs ungdomar!


Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Du möter elever i klassrummet och du är Ung Företagsamhets ansikte utåt- en källa till inspiration och information om UF-företagande.
  • Huvudsakligt ansvar för elevkommunikationen på instagram.
  • UF:s filmstjärna – du kommer medverka i diverse digitala produktioner, filmer, instagram-inlägg mm.
  • Skriva artiklar till hemsidan och författa månadsmejl till eleverna.
  • Du stöttar eleverna under deras UF-år genom att vara deras kontakt och coach.
  • Moderera och tala inför elever, lärare och partners vid stora event.
  • Du kommer få vara delaktig och i viss mån även leda stora som små interna projekt.
  • Delat ansvar i samband med stora event, Startup, Företagsboost, UF Nobelnäste, SM-mästerskapen, SM-träffar mm. 

OM DIG

Du är en utåtriktad, energisk och positiv person som är allmänt likeable med hög social kompetens. Du tycker om att lära dig nya saker och du är en flexibel energispridare. I din roll har du mycket kontakt med både elever och lärare och du kommer få stå på scen i stora och små sammanhang, så det är viktigt att du känner dig bekväm med att prata inför många och olika sorters människor.

Som person är du initiativrik och ansvarstagande. Vi är väldigt måna om att få in rätt person till vårt team och för att fungera bra med oss är det viktigt att du är prestigelös, ordningsam och gillar att samarbeta för att hitta kreativa lösningar.

Vi jobbar runt om i hela länet och därför förutsätter tjänsten att du innehar B-körkort. Om du har kunskap inom filmredigering eller Canva är detta något vi ser som positivt.

 

OM OSS

Ung Företagsamhet är en organisation med visionen att ge Sverige fler företagsamma medborgare med en tro på sin egen förmåga. Vi är en utbildningsorganisation med fokus på våra tre målområden, grundskola, gymnasium och alumni. Vi är mest kända för att ge elever möjlighet att driva UF-företag under gymnasiet, men jobbar sedan några år tillbaka även med grundskolan.

Vill du läsa mer om oss som organisation kan du klicka här.


DET FINSTILTA OM TJÄNSTEN
Anställningen börjar i augusti 2023, med placering i Växjö och anställningen är en tillsvidareanställning på 100 procent. Vi kallar på intervju löpande – så skicka in din ansökan med CV och personligt brev så fort som möjligt. Detta mejlar du direkt till regionchef Veronica Anderberg, veronica.anderberg@ungforetagsamhet.se.

Om du har några frågor om tjänsten är du självklart välkommen att kontakta henne på 076-1651667.

Ansökan stänger senast 22 juli

 

Vill du göra skillnad på riktigt, för framtiden, är Ung Företagsamhet platsen för dig! Vi har förmånen att varje år få följa elevernas utveckling och personliga resa på entreprenörskapets stig. Förutom ett otroligt utvecklande arbete på en fantastisk arbetsplats i en lika fantastisk organisation kan jag nästan lova att du kommer älska att gå till jobbet!

En flexibel arbetsplats där kreativitet och nya idéer omfamnas för att i närtid förverkligas i verksamheten. Korta beslutsvägar där din åsikt och ditt kunnande spelar stor roll. 

Vi ser verkligen framemot din ansökan.

 

Kravspecifikation

Initiativrik

Ansvarstagande

Ordningsam

Hög social kompetens

UF-alumn

B-körkort

Prestigelös

Stresstålig

Positiv

Kreativ

Trendkänslig – sociala medier

Lagspelare

 

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.