Hem / Nyheter & Event / Östergötland / Månadens UF-företag i maj
Strong Woman UF

Månadens UF-företag i maj

Strong Woman UF hade inga planer att delta i de regionala tävlingarna tills deras mentor Veronika pushade dem att vara med att tävla. Resultatet blev en andraplacering i kategorin ”Årets vara” och därmed en plats i Östergötlands SM-trupp inför SM i Ung Företagsamhet den 23-24 maj. Månadens UF-företag i maj är inga mindre än Strong Woman UF!

 

Affärsidé

Strong Woman UF består av Matilda Wester, inköpare och markandsförare och  Maya Fransson, VD och ekonomiansvarig. De har som affärsidé att skapa en trygghet för kvinnor i samhället via en mensskyddsautomat. Automaten består utav bindor, trosskydd och tamponger som ska placeras på toaletter. I början hade Strong Woman UF en plan att använda sig utav en prenumeration för sina kunder men i dagsläget är det en engångskostnad på 1499 kr styck vilket inkluderar en automat och ifylld med dem olika produkterna.

 

Hur har det gått?

Maya Fransson som är VD för företaget berättar att deras mål med UF-året var 10 sålda automater. ”Det har gått bra och överförväntan, just nu har vi sålt totalt 28 stycken automater bland annat till Åtvidabergs kommun, Åtvidabergs sparbank och andra företag.” Strong Woman UF riktar in sig till företag vilket har blivit en succé framför allt i företagets säte Åtvidaberg men i skrivande stund förhandlats det med företag i Linköping och Göteborg.

 

Andra plats, ”Årets vara” i Östergötland

Strong Woman UF deltog i olika tävlingar och fick med sig titeln andrapristagare ”Årets vara” i Östergötland vilket företaget uppskattade. Inför SM som går i stapeln Göteborg så berättar Strong Woman UF att dem känner sig väldigt trygga inför SM-dagarna. Bland annat ska deras monter symbolisera ett badrum eftersom automaten befinner sig i den miljön. Förutom det berättar Maya att ”Det känns varken jobbigt eller stressigt, det är bara roligt att få visa upp vår idé”.

Företaget är vana att pitcha sin idé efter att vunnit ”Bästa pitch draknästet” i Åtvidaberg samt ”Bästa UF-företag” på en lokal mässa i Åtvidaberg.

 

Lärdomar

”Våra lärdomar är att det inte är så enkelt som man tror att driva ett företag. Det är mycket att tänka på, framför allt inom budget och ekonomi som enligt mig har det varit det svåraste hittills inom företaget”, säger Matilda som är företagets inköpare och marknadsförare.

Strong Woman har dessutom tagit fram en produkt från grunden vilket har skapat många steg i processen till befintlig produkt. Maya poängterar även följande ”Starta inte företag med din bästa kompis. Vi har sett tendenser i andra UF-företag där det skapas konflikter mellan bästa vänner genom olika åsikter och påverkar den personliga relationen med vännerna.”

 

Framtidsplaner och mål

Strong Woman UF är ovetande hur framtiden ser ut. Båda ska nämligen jobba under sommaren och under hösten är planen för Maya att studera vidare medan Matilda ska fortsätta jobba. Utmaningen är att Matilda och Maya är osäkra på om tiden räcker till. Deras kortsiktiga mål är att göra sitt bästa under SM och komma så långt som möjligt.

Med det sagt önskar vi Matilda och Maya från Strong Woman UF all lycka till på SM.

 

Kontaktinformation:

Instagram: strongwoman_uf

E-post: strongwomenuf@hotmail.com

Telefonnummer: 073-396 83 29

 

 

FLER NYHETER

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.